Estrella: Στην κουζίνα του Δημήτρη Κοπαράνη

Ο Δημήτρης Κοπαρανάς είναι ο εμπνευστής του Μπουγατσάν, ενός παγκόσμιου γευστικού viral από τη Θεσσαλονίκη, που πλέον βρίσκεται και στην Αθήνα. Στο Estrella θα βρεις το καλύτερο brunch της πόλης για να ξεκινήσεις τη μέρα σου και όχι μόνο…

Ζητήσαμε από τον ίδιο να μας μυήσει στον κόσμο του. Βάλαμε το κρουασάν, έβαλε την κρέμα! Κοπιάστε!

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου σε κάποιον που σε γνωρίζει για πρώτη φορά;

Food & Restaurant Creative Director. Αν χρειαστεί κάνω και κάποιες από τις ενδιάμεσες δουλειές. Επίσης φοιτητής δημοσιογραφίας.

Τι θυμάσαι να λες στους συμμαθητές τους ότι θα γίνεις, όταν μεγαλώσεις;

Δεν είμαι σίγουρος. Θυμάμαι πάντως ό,τι αντί για εκθέσεις έγραφα συνταγές από το μυαλό μου.

Φωτογραφία: Γιώργος Πλανάκης

Αν σου δίναμε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή, ποια χώρα θα διάλεγες για να εργαστείς και γιατί;

Δε θα ήθελα να εργαστώ πουθενά αλλού. Θα ήθελα να ταξίδευα στην Ασία όμως.

Το Μπουγατσάν έγινε εθνικό food viral και κατάφερε να φιγουράρει σε σελίδες και οθόνες κορυφαίων μέσων στον κόσμο. Σήμερα, αποστασιοποιημένος από την επιτυχία, σε τι θεωρείς ότι οφείλεται τελικά αυτή η πορεία του;

Δεν έχω ιδέα. Είναι ένα κοινωνικό σχόλιο στα όρια του cult, της ειρωνείας, της εξυπνάδας. Επίσης όταν ακούς το όνομα, αν και είναι κάτι καινούριο, ξέρεις τι περίπου να περιμένεις ως γεύση. Είναι ένα προσιτό στοιχείο σύγχρονου status. Ο κόσμος το φωτογραφίζει για το instagram, όπως οι fashion bloggers φωτογραφίζουν τις τσάντες τους.

Όταν πρόσθετες την κρέμα στο πρώτο μπουγατσάν που θα έφτιαχνες, φανταζόσουν ότι θα δημιουργούσες ένα τέτοιο brand name από τη Θεσσαλονίκη;

Το μόνο που ήθελα εκείνη τη φορά ήταν να το φάω. Το ίδιο συμβαίνει ακόμη και τώρα.

Ποια είναι η πιο τρελή παραγγελία μπουγατσάν που έχεις δεχτεί ποτέ;

Κάτι σαν ένα μπουγατσάν χωρίς την κρέμα. Επίσης έχει υπάρξει πελάτης που το έχει ζητήσει για sex toy.

φωτογραφία: Γιώργος Πλανάκης
Φωτογραφία: Γιώργος Πλανάκης

Ποια εκδοχή είναι η αγαπημένη σου;

Το sex toy. Πλάκα κάνω. Η αγαπημένη μου εκδοχή είναι το παγωτό μπουγατσάν. Η διαδιακασία να φτιάξουμε ένα παγωτό που να αναπαράγει τη γεύση του #bougatsan ήταν πολύ ωραία.

Βρίσκεται σε ένα τραπέζι με μπουγατσάν, pretty éclair και πουράκι μπουγατσάν. Τι θα έτρωγες πρώτο;

Preetyeclair με γεύση σοκολάτα.

Γιατί να προτιμήσει κανείς το Estrella στη Θεσσαλονίκη;

Εδώ δεν υπάρχει τίποτα συνηθισμένο.

φωτογραφία: Γιώργος Πλανάκης
φωτογραφία: Γιώργος Πλανάκης

Ποιες 3 γεύσεις από τον κατάλογο των αλμυρών πρέπει να δοκιμάσει κανείς οπωσδήποτε; 

Αγαπώ το μπιφτέκι μας, το pork infused pop corn: διπλά ψημένο χοιρινό με λαχανικά και pop corn γραβιέρας και την αβγόφετα hot dog.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close