Σίγουρα έχεις ακούσει για το πόσο υγιεινό είναι το γάλα αμυγδάλου κι εν γένει τα γάλατα από ξηρούς καρπούς.
Υλικά:
1 Φλιτζάνι Ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια)
Σπόρους κολοκύθας
Σπόρους σουσαμιού
Κανναβούρι ή ηλιόσπορο
Νερό
1 Καλσόν (ναι σωστά διαβάζεις!)
Εκτέλεση:
1. Βάλε σε μπολ ένα φλιτζάνι ξηρούς καρπούς και συμπλήρωσε με νερό. Άσε το μπολ να μουλιάσει για 8 ώρες και στη συνέχεια ξέπλυνε τους ξηρούς καρπούς.
2. Στο blender βάλε τους ξηρούς καρπούς συμπληρώνοντας με τέσσερα φλιτζάνια νερό. Χτύπα το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
3. Χρησιμοποίησε μια κανάτα βάζοντας το καλσόν. Ρίξε μέσα το μείγμα, ώστε να στραγγιστεί. Για να είσαι σίγουρη, πίεσε το καλσόν, για να μείνουν μέσα σε αυτό μόνο τα κομματάκια.
4. Τοποθέτησε το γάλα σου σε ένα καθαρό μπουκάλι και έπειτα στο ψυγείο.
Η διάρκεια του είναι 3-4 μέρες!