Φτιάξε μόνη σου γάλα αμυγδάλου

Σίγουρα έχεις ακούσει για το πόσο υγιεινό είναι το γάλα αμυγδάλου κι εν γένει τα γάλατα από ξηρούς καρπούς.

Και είμαι ακόμη πιο σίγουρη πως θεωρείς ότι είναι κάτι δύσκολο να φτιάξεις μόνη σου! Λάθος. Παρακάτω θα βρεις την πιο εύκολη συνταγή σε μόλις 2 λεπτά!
 

Υλικά:

1 Φλιτζάνι Ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια)

Σπόρους κολοκύθας

Σπόρους σουσαμιού

Κανναβούρι ή ηλιόσπορο

Νερό

1 Καλσόν (ναι σωστά διαβάζεις!)

Εκτέλεση:

1. Βάλε σε μπολ ένα φλιτζάνι ξηρούς καρπούς και συμπλήρωσε με νερό. Άσε το μπολ να μουλιάσει για 8 ώρες και στη συνέχεια ξέπλυνε τους ξηρούς καρπούς.

2. Στο blender βάλε τους ξηρούς καρπούς συμπληρώνοντας με τέσσερα φλιτζάνια νερό. Χτύπα το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.

3. Χρησιμοποίησε μια κανάτα βάζοντας το καλσόν. Ρίξε μέσα το μείγμα, ώστε να στραγγιστεί. Για να είσαι σίγουρη, πίεσε το καλσόν, για να μείνουν μέσα σε αυτό μόνο τα κομματάκια.

4. Τοποθέτησε το γάλα σου σε ένα καθαρό μπουκάλι και έπειτα στο ψυγείο.

Η διάρκεια του είναι 3-4 μέρες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close