Σοκολατένια cupcakes !
Σίγουρα θα έχετε ήδη κάποια συνταγή για σοκολατένια cupcakes στο βιβλίο συνταγών σας, αλλά αν είστε σαν εμένα, τότε μία μόνο δεν είναι αρκετή! Επιπλέον, αυτά τα κεϊκάκια είναι πάρα πολύ εύκολα. Η συνταγή είναι τόοοοοσο πολύ εύκολη αλλά και νόστιμη που θα συναρπάσει εσάς και τους φίλους σας, καθώς αφήνει μια βελούδινη και ευχάριστη σοκολατένια γεύση στον ουρανίσκο.
Εύκολα & σοκολατένια cupcakes!
Ingredients
Για την ζύμη
- 200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 125 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 gr κακάο κοσκινισμένο
- 200 ml νερό με διαλυμένο 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
- 250 gr ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αυγά
- 1 βανιλλίνη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσσο
- 200 gr πραλίνα (nutella-merenda )
- 200 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 gr ζάχαρη άχνη
Instructions
- Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα άσπρο μείγμα σαν κρέμα
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
- Μέσα σε ένα μπόλ με νερό διαλύουμε τον καφέ, έπειτα προσθέτουμε το κακάο και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι , όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να διαλυθούν τα μπαλάκια και να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο
- Αφού το κάνουμε, το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα της ζύμης και χτυπάμε μέχρι να γίνει ενιαίο. Κλείνουμε το μίξερ και βάζουμε μέσα όλο το αλεύρι και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμες μικρές όπου μοιράζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι ή ένα κορνέ. Προσοχή, δε τις γεμίζουμε μέχρι επάνω γιατί φουσκώνει το μείγμα, βάζουμε μέχρι τη μέση.
- Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς κελσίου πάνω-κάτω αντίσταση στη προτελευταία σκάλα του φούρνου, για 20’-25’. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα γλασάρουμε.
Για το γλάσσο
- Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια βάζουμε τη πραλίνα και χτυπάμε.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει και όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε τα cupcake το τοποθετούμε στην επιφάνεια τους είτε με κορνέ ή με ένα κουτάλι.
Notes
• Κάθε είκοσι λεπτά να ελέγχετε τα cupcake με ένα μαχαίρι , αν βγεί στεγνό τότε είναι έτοιμα, αν είναι λίγο υγρό τότε τα ψήνουμε για 5 λεπτάκια ακόμα, όχι παραπάνω.
• Αν δεν είστε φαν του καφέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σκέτο κακάο, που του πάει εξίσου.
Δείτε και μια άλλη τέλεια συνταγή για Nηστίσιμο cupcake με καρότο και μήλο
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο
YouTube:
Ωωωωωω τι ωραία που είναι θα τα κάνω