,

Cupcakes με ξινόγαλα!

Μία γλυκιά συνταγή ιδανική για διαβητικούς!

 

Υλικά (για 12μικρά ή-15μεγάλα τεμάχια)

1 φλιτζάνι ξινόγαλα

3/4 φλιτζανιού φρουκτόζη

1/2 φλιτζάνι μaργαρίνη light  (λιωμένη)

 2 αυγά

1 κουτ. γλ. βανίλια (ή 2 βανιλίνες)

1 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού

2 φλιτζάνια αλεύρι Ζέας από τους μύλους Χρηστίδη

2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

½ κουτ. γλ. σόδα

¼ φλ. παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Ρίχνουμε μέσα στο ξινόγαλα τους παπαρουνόσπορους να μουλιάσουν.

Λαδώνουμε τις θήκες για cupcakes ή βάζουμε τα χαρτάκια (καραμελόχαρτα)

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη φρουκτόζη, την μαργαρίνη, τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και το ρίχνουμε στο μείγμα αυγών, σε 2 ή 3 προσθήκες, εναλλάξ με το ξινόγαλα (που έχουμε μουλιάσει τον παπαρουνόσπορο). Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν τα δυο μείγματα (δεν χτυπάμε πολύ το μείγμα).

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες των cupcakes μέχρι τα 2/3

Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά από πάνω.

Αφήνουμε πέντε λεπτά στις θήκες και μετά βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

 

φωτογραφίες: Ζάχος Χασιώτης

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of