, , ,

Christmas Stories από τον pastry chef του Hyatt Regency Thessaloniki, Αλέξανδρο Αλεξίου.

O pastry chef του Hyatt Regency Thessaloniki, Αλέξανδρος Αλεξίου, ετοίμασε αποκλειστικά για εμάς ένα γλυκό με γεύσεις και αρώματα που συγκλονίζουν κάθε ουρανίσκο! Μάλιστα, όταν το γλυκό συνδυάζει κρέμα κάστανο, βατόμουρα και λαχταριστές μαρέγκες σίγουρα θα έχετε αναμνήσεις για πολύ καιρό…

img_7178

Για την pâte sucrée..
Υλικά:

  • 125 γρ βούτυρο
  • 85 γρ άχνη
  • 25 γρ πούδρα αμυγδάλου
  • 210 γρ αλεύρι
  • 2 γρ αλάτι
  • 1 τεμ αυγό
  • 1 τεμ βανίλια Ταϊτής

Εκτέλεση:

Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το βούτυρο, την άχνη και την βανίλια, έπειτα την πούδρα αμυγδάλου, το αυγό και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο, ανακατεύουμε απαλά και το ανοίγουμε φύλλο. σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες, έπειτα ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε με το κουπάτ, ψήνουμε σε λαμαρίνα για 12 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς.

steps_01

Για την κρέμα τυριού..
Υλικά:

  • 600 γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
  • 50 γρ άχνη ζάχαρη
  • Βανίλια στικ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σφίξουν καλά και γεμίζουμε την σακούλα ζαχαροπλαστικής.

steps_02

Για τη μαρέγκα..
Υλικά:

  • 300 γρ ασπράδι
  • 600 γρ ζάχαρη
  • 1 τεμ βανίλια στικ

 

Εκτέλεση:

Σε μια μπασίνα τοποθετούμε τα υλικά μας και κάνουμε μπεν μαρί μέχρι να ζεσταθεί ανακατεύοντας με ένα φουέ συνέχεια με απαλές κινήσεις.
Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να διογκωθεί καλά.
Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε στο σχέδιο επιλογής μας.
Ψήνουμε στους 60 βαθμούς για 50 λεπτά.

steps_04

Μοντάζ

Τοποθετούμε στη βάση του μπισκότου και περιμετρικά βατόμουρα ή κάστανα μαρόν ,γεμίζουμε με την κρέμα τυριού, έπειτα κρέμα κάστανο και τοποθετούμε από πάνω την μαρέγκα μας. Τέλος, γαρνίρουμε με φύλλο ασημιού.

steps_05c

 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of