Christmas Stories από τον pastry chef του Hyatt Regency Thessaloniki, Αλέξανδρο Αλεξίου.

O pastry chef του Hyatt Regency Thessaloniki, Αλέξανδρος Αλεξίου, ετοίμασε αποκλειστικά για εμάς ένα γλυκό με γεύσεις και αρώματα που συγκλονίζουν κάθε ουρανίσκο! Μάλιστα, όταν το γλυκό συνδυάζει κρέμα κάστανο, βατόμουρα και λαχταριστές μαρέγκες σίγουρα θα έχετε αναμνήσεις για πολύ καιρό…

Γλυκό με κρέμα κάστανο, βατόμουρα και μαρέγκα

από τον pastry chef του Hyatt Regency Thessaloniki, Αλέξανδρος Αλεξίου

Ingredients

Για την pâte sucrée:

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 85 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 25 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 210 γρ. αλεύρι
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 τεμ. αυγό
  • 1 τεμ. βανίλια Ταϊτής

Για την κρέμα τυριού:

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • Βανίλια στικ

Για τη μαρέγκα:

  • 300 γρ. ασπράδι
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 τεμ. βανίλια στικ

Instructions

Για την pâte sucrée:

  • Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το βούτυρο, την άχνη και τη βανίλια. Έπειτα την πούδρα αμυγδάλου, το αυγό και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε απαλά και το ανοίγουμε φύλλο.
    Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Έπειτα ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε με το κουπάτ.
    Ψήνουμε σε λαμαρίνα για 12' λεπτά περίπου στους 170° βαθμούς.

Για την κρέμα τυριού:

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σφίξουν καλά και γεμίζουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για τη μαρέγκα:

  • Σε μια μπασίνα τοποθετούμε τα υλικά μας και κάνουμε μπεν μαρί μέχρι να ζεσταθεί ανακατεύοντας με ένα φουέ συνέχεια με απαλές κινήσεις.
    Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να διογκωθεί καλά. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε στο σχέδιο επιλογής μας.
    Ψήνουμε στους 60° βαθμούς για 50' λεπτά.

Μοντάζ:

  • Τοποθετούμε στη βάση του μπισκότου και περιμετρικά βατόμουρα ή κάστανα μαρόν. Γεμίζουμε με την κρέμα τυριού, έπειτα κρέμα κάστανο και τοποθετούμε από πάνω την μαρέγκα μας.
    Τέλος, γαρνίρουμε με φύλλο ασημιού.

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert
Keyword: pâte sucrée

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close