Βγες με έναν σεφ κι άσε το πάθος να σε παρασύρει

Θέλεις να κάνεις σχέση με έναν chef ή ένα pastry chef και αναρωτιέσαι πως να το καταφέρεις; Στο pastry blog της MeliSoula δεν δίνουμε μόνο συνταγές για γλυκές συνταγές αλλά και για γλυκές… σχέσεις! 

Λέγονται δημιουργικοί σεφ, αποδομούν ότι έχουμε μάθει χρόνια στην κουζίνα, δίνουν το δικό τους προσωπικό στοιχείο και δεν φοράνε σκούφο αντιθέτως παίρνουν βραβεία που λέγονται χρυσοί σκούφοι.

Με καρφάκι το μαλλί ή με τζελ ακόμη και αφάνα ή κοτσάκι, με φευγάτα μπλουζάκια που θυμίζουν μπάρμαν και τατού γενικώς ή ειδικώς λίγα ή πολλά… Είναι αυτό που λέμε το νέο αίμα στην κουζίνα, τα έχουν όλα και πολύ. Γνώσεις, εμπειρία όσο τους επιτρέπεται χρονικά, φαντασία και όρεξη για το ακατόρθωτο!

‘Όταν οι άλλοι μαγειρεύουν εκείνοι φτιάχνουν πίνακες ζωγραφικής με ξεχασμένα παραδοσιακά υλικά που κάνουν τη διαφορά, κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις. Οι “γιατροί” της κουζίνας είναι παιδιά άλλων σεφ, μαγείρων, επιχειρηματιών εστίασης ή ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που έχουν πάει το επάγγελμα αρκετά βήματα παραπέρα ή θέλουν να το κάνουν και να μείνει το όνομά τους στην ιστορία.

Ανήσυχοι, πειραματίζονται συνεχώς με καινούργιες τεχνικές, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στο βασίλειό τους που είναι η κουζίνα. Γοητευτικοί, προσηλωμένοι χωρίς ρολόγια στην κουζίνα είναι οι βασιλιάδες στο χώρο τους. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι το πάθος, η πειθαρχία και οι κανόνες που βάζουν οι ίδιοι.

Η κουζίνα έχει πολλούς κανόνες αλλά αυτοί θα βρουν χώρο να βάλουν τους δικούς τους ή θα “δουν” από μια άλλη οπτική την κουζίνα τους και θα προσφέρουν το διαφορετικό.

Οι λέξεις κλειδιά για τους πολύ ενδιαφέροντες τύπους είναι: Πειθαρχία, κανόνες, αγάπη για αυτό που κάνουν αλλά κυρίως ΠΑΘΟΣ! Όταν μπαίνουν στη κουζίνα παθιάζονται, δημιουργούν, εκστασιάζονται… Έχουν μαθητεύσει δίπλα στους καλύτερους και έχουν μάθει τον δρόμο της επιτυχίας που ακόμη και δυσκολίες να έχουν, τις κάνουν προίκα για το μέλλον και γίνονται πάλι νικητές.

Πολλοί από αυτούς ήταν και αθλητές και πρωταθλητές που σημαίνει ότι ο πάγκος ποτέ δεν τους ενδιέφερε ή το άραγμα! Τότε πώς επέλεξαν την κουζίνα;

Ίσως λόγω πρωταθλητισμού να είχαν στερηθεί τα γεμιστά της μαμάς και “καταδίκασαν” τον εαυτό τους στο να έχουν την επιλογή να τα φτιάχνουν σε όλη τη ζωή τους… βέβαια οι σεφ πρώτης γραμμής θα σου “φτιάξουν” γεμιστά αλλά το πιάτο θα “λυπάσαι” να το φας μιας και θα θυμίζει πολύ από Καντίνσκι και ολίγον από ντομάτα Βραυρώνας….

Και τώρα τίθεται το κρίσιμο ερώτημα: Σας αρέσει ένας σεφ αυτού του είδους; Μιλάμε για ήδη φτασμένους τριαντάρηδες που έχουν τα πάντα, γοητεία που προκύπτει από την αυτοπεποίθηση, χρήμα, δόξα και σε πολλές περιπτώσεις και ομορφιά… φίλες μου έχουν όλο το πακέτο και σε πολλές περιπτώσεις αυτές που τους ερωτεύονται “τρώνε το πακέτο”.

Είναι έξυπνοι, ετοιμόλογοι και δεν φλυαρούν.. ακόμη και στην κουβέντα τους χρησιμοποιούν το χιούμορ για να αυτοσαρκαστούν. Είναι θετικοί και αισιόδοξοι ακόμη και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα εκείνοι δεν φοβούνται, πιστεύουν στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους. Αν για αυτούς η λέξη που τους αντιπροσωπεύει είναι Πάθος για σένα φίλη μου, η λέξη είναι υπομονή…. υπομονή… υπομονή, από την αρχή ως το τέλος.

10reasonschef

Οι σεφ της πρώτης γραμμής έχουν μάθει να κατακτούν τα πάντα, όλα για αυτούς είναι αποστολή και στόχος, εσείς απλά θα βάλετε το ωραίο σας κορμί κάπου μακριά του, και θα είστε ο κινούμενος στόχος άρα και ο πιο δύσκολος. Αν εντοπίσει ευκολία και σας πετύχει με το βελάκι του… τη «βάψατε»!

Χρειάζεται να είστε αρκετά απόμακρη, αινιγματική, αλλά και αφοπλιστική με λίγα πράγματα.. ένα βλέμμα, ένα σκέρτσο και μετά τίποτα.. νεκρό το τηλέφωνο… όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά…

Σκεφτείτε ότι ασχολούνται με την κουζίνα.. κάτι, που είναι, αν μη τι άλλο γένους θηλυκού οπότε θα πρέπει να πάρει το ρόλο του τουλάχιστον έξω από αυτή.

Αφήστε τον να διαλέξει το θήραμα του, να το μελετήσει, και να το κυνηγήσει.. αν το πετύχει με τη πρώτη θα πάει η κατάσταση από μια μέρα μέχρι και ένα μήνα..

στην άλλη περίπτωση, αν δηλαδή, τον δυσκολέψει το θήραμα, τότε καταλαβαίνετε…

Τους αρέσει το παιχνίδι… το πολύ παιχνίδι! Θέλουν «μαρινάρισμα» και ώρες… «προετοιμασίας».

Για να καταλάβεις έναν άνδρα πρέπει απαραιτήτως, να ξέρεις τον τρόπο που δουλεύει! Σκέψου πως λειτουργεί, ένας άνθρωπος, που είναι 30plus και έχει κερδίσει πολλά δουλεύοντας, ενώ συνεχώς «ψάχνεται» για νέες γαστρονομικές ανακαλύψεις.

Ο δικός μας σεφ ταξιδεύει, πηγαίνει στα χωράφια, ανακαλύπτει φυτά, μπορεί να φτιάξει και τη δική του φάρμα για να ελέγχει την πρώτη ύλη. Όταν αγωνίζεται τόσο πολύ για το ντοματίνι της Βραυρώνας, το να σας κατακτήσει με την πρώτη επαφή δεν είναι και κάτι που θα τον συγκινήσει!

Όσο και αν τον θέλετε, όσο και αν “τσιγαρίζεστε” για τον γοητευτικό αλητάκο με τη «λευκή» ποδιά, δυσκολέψτε τον, όσο μπορείτε. Του αρέσουν τα δύσκολα, παθιάζεται και εμπνέεται… Αν θέλετε να νοιώσετε έστω και για λίγο η μούσα του, αυτός είναι ο δρόμος.

Αν περάσει ένα εύλογο διάστημα που θα το κρίνετε εσείς τότε είναι όλος δικός σας για να συνεχίσετε το παιχνίδι… Για το παιχνίδι πρέπει να πούμε πολλά.. πρέπει συνεχώς να του δημιουργείτε εικόνες και να νοιώθει ότι σας έχει και δεν σας έχει.. Πως γίνεται αυτό;;

Μάλλον δεν θα πρέπει να βάλετε πολύ μέλι στους λουκουμάδες, τόσο όσο..και ο θεός βοηθός..

Όσον αφορά το σεξ.. Θέλει τα πάντα και δυνατά.. σεξ παντού, με εσώρουχα ή όχι.. ζαρτιέρες, τακούνια και φυσικά περιποιημένα άκρα..

Πότε κάνετε σεξ μαζί του; κρίσιμη ερώτηση! Τρεις εκδοχές υπάρχουν:

-Σε μια εβδομάδα και ξεμπερδεύετε.

-Σε έναν μήνα και τον ερωτεύεστε… πράγμα που μετά θα φέρει δυσκολίες για να ξεφύγετε από την κατάσταση.

-Τρίτη περίπτωση, δεν κάνετε καθόλου, αρνείστε από την αρχή, γιατί βλέπετε από πριν, ότι δεν θα οδηγήσει πουθενά πέρα από κάποιες ωραίες στιγμές, που θα γίνουν λίγο βάσανο στη σκέψη σας, εξαιτίας του ότι θα θέλατε να επαναληφθούν…..

Σαφώς το δέλεαρ για να κάνετε την δική σας προσπάθεια είναι μεγάλο καθώς είναι έξυπνοι, ικανοί, δημιουργικοί, τους θαυμάζετε, έχουν χρήμα κάποιοι και δημοσιότητα και τους θέλετε…

Εδώ θα σας απαντήσω με κάτι που μου είπε ο ξάδερφος Μάκης (μιλάμε για τον ξάδερφο που θα έπρεπε να έχουν όλες οι γυναίκες του κόσμου, συζητήσιμος, έξυπνος, και πάντα στη διάθεσή σου για να σε φροντίσει) τι είπε ο Μάκης; “Λία μου αυτά είναι δικά του, τα έχει αυτός και θα τα έχει…”, το ίδιο λέω και σε εσάς φίλες μου.

Ό,τι και να έχει ο άλλος είναι δικό του… πτυχία, εμπειρίες, ταξίδια, βραβεία, σκούφους, λεφτά, αυτοκίνητα, σπίτια, εταιρίες.

Φίλες μου δεν σας ανήκει τίποτα, μην τα δένετε πάνω του και τον μεγαλώνετε στα μάτια σας… το θέμα είναι πως φέρετε σε εσάς.

Μη ξεχνάτε ότι είστε κορίτσι ή γυναίκα και φοράτε το στέμα έτσι κι αλλιώς άρα είστε εκ των προτέρων μια βασίλισσα και περιμένετε ανάλογες συμπεριφορές.

Δεν μιλάμε για παλιομοδίτικα χειροφιλήματα ή για ένα μικρό ενδιαφέρον που δεν αντέχει στον μήνα.. αλλά να σας φερθεί βασιλικά γιατί ο ίδιος είναι βασιλιάς στη κουζίνα του και της αφιερώνει ατελείωτες ώρες..

Εσείς απο την άλλη αν τον θέλετε και δεν μπορείτε διαφορετικά πρέπει από πριν να ξέρετε ότι η κουζίνα θα είναι η πρώτη του αγάπη, η πρώτη του γυναίκα, και η αιώνια ερωμένη του που θα περνάει σχεδόν όλη του τη ζωή μαζί της.

Στα τριάντα μη ψάχνετε να σας μείνει πιστός ή να κάνετε μεγάλη σχέση, αν τολμήσετε και δημιουργήσετε σχέση μαζί του, κρατήστε το στην προίκα σας με θετικό πρόσημο.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν στιγμές που θα νιώσετε ότι έχετε βρει τον άνδρα των ονείρων σας αλλά αυτό θα διαρκεί στιγμές.

flat800x800075f

Αν είστε στο χώρο του έχετε δει πως κινείται και ότι κατακτά ότι του αρέσει, οπότε κάποια στιγμή σύντομα θα έρθει η επόμενη και είναι κάτι που δεν πρέπει να σας πληγώσει.

Αν δεν είστε του χώρου και σας έχει φλερτάρει, αφήστε του όλες τις πρωτοβουλίες και όσο πάει…

Τώρα που το γράφω για αυτή την κατηγορία μου θυμίζει λίγο αρχαία τραγωδία, η γυναίκα μοιραία θα πληγωθεί γιατί ο άνδρας κουβαλάει ένα πεπρωμένο που το πάθος για την τέχνη του θα καταστρέψει το δικό τους πάθος.

Είναι πάντως περίεργο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close