,

Cheesecake με σάλτσα κεράσι και φυστίκι Αιγίνης

ΥΛΙΚΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΟ
200 gr. μπισκότα πτι μπερ
100 gr. βούτυρο αγελάδος λυωμένο
1 πρέζα κανέλλα σκόνη

ΚΡΕΜΑ
250 ml κρέμα γάλακτος
250 gr. τυρί Φιλαδέλφεια
75  gr. ζάχαρη άχνη
χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι

ΣΑΛΤΣΑ
100 gr. μαρμελάδα κεράσι
30 ml λικέρ κεράσι Heering

cheesecake-melisoula-1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σπάμε τα μπισκότα σε ένα multi για να αλεστούν κ να γίνουν σχεδόν σκόνη. Το ρίχνουμε σε μια μπασίνα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τη κανέλα και ζυμώνουμε με το χέρι.
  2. Εν συνεχεία στρώνουμε σε τσέρκι και υπολογίζουμε το ύψος του μπισκότου να είναι περίπου μισό εκατοστό και τοποθετούμε στο ψυγείο. Όσο παγώνει το μπισκότο φτιάχνουμε τη κρέμα.
  3. Ρίχνουμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος και την άχνη και χτυπάμε σε σαντιγύ.
  4. Μετά ρίχνουμε το τυρί Φιλαδέλφεια και χτυπάμε σε μέτρια δύναμη το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  6. Βγάζουμε το μπισκότο από το ψυγείο και βάζουμε τη κρέμα μέχρι να φτάσει στο χείλος από το τσέρκι.
  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο πάλι και αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.
  8. Για τη σάλτσα θα χτυπήσουμε σε μια μπασίνα, με σύρμα, τη μαρμελάδα και το λικέρ ώσπου να γίνει μία ρευστή σάλτσα.
  9. Για να σερβίρουμε βγάζουμε το cheese cake από το ψυγείο και με ένα φλόγιστρο καίμε ελαφριά το τσέρκι ώστε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  10. Γαρνίρουμε με τη σάλτσα κεράσι, φιστίκι Αιγίνης ψίχα αλεσμένο και φύλλα φρέσκου δυόσμου.

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of