Cheesecake Ferrero Rocher
,

Cheesecake Ferrero Rocher..σκέτη σο-κόλαση!

Cheesecake
Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε μπισκότα θριμματισμένα, βούτυρο και τυρί κρέμα;

Ακριβώς! Το ίδιο σκεφτήκαμε και μεις…Cheesecake !

Αυτό το γλυκό που αν και θεωρείται καθαρά αμερικάνικο,οι παλαιότερες αναφορές του είναι στην Αρχαία Ελλάδα όπου μάλιστα το ονόμαζαν πλακούντα. Η ουσιαστική εξέλιξη όμως ξεκίνησε το 1872 όπου έκανε την εμφάνισή του το τυρί κρέμα που σήμερα χρησιμοποιούμε στο cheesecake ανά τον κόσμο.

Μόνο που το σημερινό cheesecake κινείται σε άλλα επίπεδα. Συνδυάζει το ελαφρύ γλυκό με την αμαρτία της σοκολάτας! Κι αν νομίζετε πως δεν ταιριάζει…δεν μένει παρά να δοκιμάσετε!

Για πάμε…

 Υλικά για την βάση

  • 400 γρ. μπισκότα
  • 5 Ferrero Rocher
  • 150 γρ βούτυρο λιωμένο

Υλικά για τη γέμιση

  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
  •  85 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 15 σοκολατάκια Rerrero Rocher

Υλικά για την επικάλυψη

  • 200 γρ πραλίνα φουντουκιού

Υλικά για την διακόσμηση

  • 15 Ferrero Rocher 

Cheesecake Ferrero Rocher

1. Ξεκινήστε φτιάχνοντας την βάση Βουτυρώνετε ένα τσέρκι ή στρώνετε με λαδόκολλα, ένα στρογγυλό ταψάκι 26εκ. Χοντροκόβετε τα 5 από τα 15 σοκολατάκια Ferrero Rocher και τα υπόλοιπα τα αφήνετε για διακόσμηση.

Cheesecake Ferrero Rocher

Για τη βάση cheesecake: Στη συνέχεια θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη, έπειτα προσθέτετε τα Ferrero Rocher και θρυμματίζετε ξανά μέχρι το μείγμα να γίνει πούδρα. Λιώνετε σε κατσαρολάκι στο βούτυρο το προσθέτετε στα μπισκότα σκόνη και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.

Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψάκι και το πιέζετε ομοιόμορφα με ένα ποτήρι ή με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού.. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει όσο θα ετοιμάζετε την γέμιση.

Cheesecake Ferrero Rocher

 

Για τη γέμιση cheesecake: Χτυπάτε με το μίξερ, τη κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε πηχτή σαντιγί. Σε άλλο μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το τυρί κρέμα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ από κάτω προς τα επάνω, κυκλικά. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτετε και τα χοντροκομμένα σοκολατάκια Ferrero Rocher και ανακατεύετε για λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως..

Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψάκι και το πιέζετε ομοιόμορφα με ένα ποτήρι ή με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού.. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει όσο θα ετοιμάζετε την γέμιση.

Προσθέτετε την γέμιση του cheesecake στην φόρμα με την βάση σας μαζί με ολόκληρα Ferrero Rocher και τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ).

Cheesecake Ferrero Rocher

Όταν το cheesecake σας έχει παγώσει καλά, το ξεφορμάρετε προσεκτικά και το τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Περιχύνετε το cheesecake σας με την πραλίνα φουντουκιού (μερέντα). Προαιρετικά, διακοσμήστε με Ferrero Rocher και με Rafaello. Τέλος, αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να στερεοποιηθεί πλήρως πραλίνα και σερβίρετε.

Cheesecake Ferrero Rocher

#Enjoy and follow Meli Soula 

Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.

Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr

 

 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of