Στο Canteen, περουβιανή κουζίνα με guest chef το Θανάση Στασινό!

Είχα ακούσει εδώ και καιρό για τις θεματικές βραδιές που οργανώνει το Canteen, στη Θεσσαλονίκη…

Kάθε φορά ένας guest chef μπαίνει στη κουζίνα του γνωστού wine bar-restaurant και φτιάχνει αποκλειστικά για τους Θεσσαλονικείς ένα επιλεγμένο δείπνο, με τα πιο εμπνευσμένα πιάτα του. Όταν δεν μπορεί να πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, δηλαδή, πάει το βουνό στο Μωάμεθ!

9

Η ιδέα ήταν πρωτότυπη και έδωσε μια νέα πνοή στη γαστρονομική σκηνή της συμπρωτεύουσας. Φαίνεται ότι οι Θεσσαλονικείς αγαπούν τη δημιουργική κουζίνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλες οι βραδιές είναι sold out!

Στην τελευταία θεματική βραδιά λοιπόν, τα κατάφερα! Ξεκίνησα και γω από Πτολεμαΐδα αλλά πήγα (δωροδόκησα και με γλυκά τους αγρότες για να περάσω από τα μπλόκα 🙂 Το ατού της βραδιάς ήταν μια ιδιαίτερη συμμαχία: Μενού με τον σεφ Θάνο Στασινό και κρασί σε σαλμανάζαρ φιάλες από το κτήμα Άλφα του Αμύνταιου.

Ο Θανάσης Στασινός με θητεία στο περίφημο Pakta της Βαρκελώνης του Albert και Ferran Adrià και υπεύθυνος για την κουζίνα του Peruvian Restaurant Nikkei.Athens μας ταξίδεψε μέχρι το Περού, με δημιουργικά πιάτα της ΝΙΚΚΕΙ κουζίνας.

13

Πρόκειται για την κουζίνα που είναι το νέο hype στην παγκόσμια γαστρονομία και συνδυάζει ιαπωνικές και περουβιανές τεχνικές. ΝΙΚΚΕΙ σημαίνει μετανάστης στα Ιαπωνικά. Στο κόσμο του φαγητού όμως, ΝΙΚΚΕΙ σημαίνει μια ιδιαίτερη κουζίνα, που δημιούργησαν οι Ιαπωνέζοι μετανάστες που έφτασαν στο Περού τον 19ο αι.

7
Ceviche με λαυράκι,μάνγκο,ροκοτο πιπεριά

Οι ιαπωνικές τεχνικές σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά αγνά περουβιανές πρώτες ύλες, εκτόξευσαν την γευστική εμπειρία και δημιούργησαν μια πολύ ιδιαίτερη γαστρονομική παράδοση. Λίγο η νέα τάση που επιβάλλει απλά και υγιεινά πιάτα με αγνά υλικά, λίγο οι φημισμένοι chef Ferran Adrià και Alain Ducasse που την πίστεψαν και δεν ήθελε πολύ! Σήμερα, η ΝΙΚΚΕΙ κουζίνα είναι η νέα μόδα που συζητιέται πολύ.

περουβιανή κουζίνα NIKKEI
Κινόα Περού

 

περουβιανή κουζινα ΝΙΚΚΕΙ
Lomo saltado black angus και Aji Amarillo jelly, με πουρέ από ρίζα γιούκας

 

6
Τηγανητή causa με κοτόπουλο και κιμτσι σάλτσα

Και επειδή ξέρετε ότι η δεύτερη αγάπη μου (εκτός από την ζαχαροτεχνία) είναι το κρασί,  φαντάζεστε πόσο ενθουσιάστηκα όταν  σομελιέ του Canteen και σύμβουλος οίνου, Βασίλης Γαλανός άνοιξε για τους παρευρισκομένους μεγάλες φιάλες κρασί, σε μέγεθος σαλμανάζαρ από το κτήμα Άλφα. Οι σπάνιες ευμεγεθείς φιάλες των 9 λίτρων κάνουν το κρασί να εξελιχθεί και να ωριμάσει διαφορετικά. Η ευκαιρία που είχαμε να δοκιμάσουμε αυτό το κρασί, ήταν από μόνη της, μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία!

vasilis-galanos-2

Κλείσαμε με το επιδόρπιο… namelaka dulcey valrhona με τονκα Βενεζουέλας.

Αν σας άρεσε το φωτορεπορτάζ μας θα ακολουθήσουν κι άλλα. Ανυπομονούμε για την επόμενη θεματική βραδιά.  Canteen, τα άξιζες τόσα χιλιόμετρα 🙂

Σας φιλώ,

MeliSoula 

15

Ο Θάνος Στασινός, μίλησε στο melisoula.gr και είπε πολλά και ενδιαφέροντα! Δείτε την συνέντευξη του εδώ.

2

Join the Conversation

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close