Πως να φτιάξεις cake pops!
Τα κέικ ποπς ή αλλιώς γλειφιτζούρια – κέικ ( :P) είναι η πιο απλή συνταγή του κόσμου και η καλύτερη λύση για να χρησιμοποιήσεις το κέικ που έχει περισσέψει. Είναι σημαντικό το κέικ να είναι “παλιό”, γιατί αλλιώς θα έχει πολύ υγρασία και δεν θα βγουν σφιχτά τα “κεφτεδάκια” που θέλουμε να φτιάξουμε.

Cake Pops
Ingredients
- 350 γρ. κέικ χθεσινής μέρας
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 120 γρ. κουβερτούρα
- 400 γρ. λευκή σοκολάτα για τη διακόσμηση
Instructions
- Θρυματίζουμε το κέικ.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την κρέμα γάλακτος.
- Όταν αφρίσει την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη κουβερτούρα θρυματισμένη.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα, μια παχύρευστη δηλαδή σάλτσα σοκολάτας ή αλλιώς μια κλασσική γκανάς.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα και το θρυματισμένο κέικ και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Αυτή είναι η βάση για τα cake pops!
- Με το χέρι πλάθουμε μικρά μπαλάκια, σαν να φτιάχνουμε κεφτεδάκια.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες, για να σφίξουν καλά.
- Στη συνέχεια λιώνουμε την λευκή σοκολάτα που έχουμε για επικάλυψη σε μπεν μαρί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κουβερτούρα. Έχουμε ετοιμάσει όλα τα διακοσμητικά υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε (τρούφες κ.ο.κ.)
- Βουτάμε το στικάκι στη σοκολάτα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στεγανοποιούμε ουσιαστικά το στικάκι, για να μπορέσει να κολλήσει μετά πάνω στο γλειφιτζούρι-κέικ που έχουμε ετοιμάσει. Προσοχή, αν βάλετε σκέτο το στικάκι, χωρίς να το έχετε βουτήξει στην σοκολάτα, αυτό δεν θα κολλήσει και θα σας πέσει συντομα το cake pop.
- Μετά, διακοσμούμε το cake pop όπως μας αρέσει και είναι έτοιμο για φωτογράφηση 😊
Notes
TIP: Αν θέλουμε να φτιάξουμε άλλα σχέδια, εκτός από μπαλάκια, κάνουμε το εξής: Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα χοντρο φύλλο, το βάζουμε στη κατάψυξη να σφίξει για 2 ώρες και μετά κόβουμε με κουπατ το σχήμα που θέλουμε. Εγώ, για παράδειγμα, έφτιαξα με κουπατ καρδούλα, cake pops που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Δείτε κι άλλα σχέδια για cake pops εδώ