Πώς απολαμβάνει το brunch της η Γιοβάννα Λύκου

Η Γιοβάννα Λύκου* έχει τη δική της ιεροτελεστία στο brunch…

Έχεις φροντίσει να προμηθευτείς δύο μέρες πριν το αγαπημένο σου τυρί. Έχεις αγοράσει μεγάλα αυγά και έχεις οργανώσει το πρόγραμμα του Σαββάτου έτσι ώστε να προλάβεις να πάρεις ψωμί από τον καλύτερο φούρνο της Αθήνας, τον φούρνο του Τάκη. Σε αυτόν τον χρόνο υπολογίζεις πάντα πως θα πιεις κι ένα σπριτς με τον Αρτέμη μιας που είσαι εκεί. Κάθε μέρα σκέφτεσαι τι θα κάνεις αν τα αβοκάντο τελικά σε προδώσουν και καθώς τα ζουλάς κάνεις προβλέψεις για το πότε θα έχουν μαλακώσει. Σε παρηγορεί βέβαια το αφρώδες κρασί που είναι ήδη στην κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος από την Παρασκευή, περιμένοντας να σερβιριστεί.

Ξημερώνει τελικά Κυριακή και κατ εξαίρεση σου επιτρέπεται να κοιμηθείς λίγο παραπάνω γιατί αυτοί που αγαπάς ξυπνούν δίπλα σου. Σήμερα το υπό συνθήκες καθημερινής, πρωινό που θα παίρνατε μαζί, λόγω της ημέρας μετακινείται στην ώρα του δεκατιανού. Ξαφνικά οι κουρτίνες και τα παραθυρόφυλλα ανοίγουν, μία φωνή φωνάζει ‘φαγητό’ και μέσα στο σπίτι μπαίνει φως. Ο Γιάγκος πετάγεται στη βεράντα και νιαουρίζει κάτω από το κλουβί του Στεφάν που κελαηδά και τον ξεκουφαίνει αλλά τον αγνοεί πάραυτα ακούγοντας βήματα στη σκάλα

Σε λίγη ώρα βρίσκεσαι στην κουζίνα, ψήνεις ελληνικό καφέ και ξεκινάς τις ετοιμασίες για το δικό σου ιδανικό μπραντς.
Τα αυγά αφού ποσαριστούν θα ξαπλώσουν πάνω σε ψημένο χωριάτικο ψωμί με φρέσκο ελαιόλαδο και δενδρολίβανο. Ανάμεσά τους θα μπει μία φέτα παλαιωμένης γκούντα ή καπνιστού μούσδροβου, μία φέτα από ψητό μοσχαρίσιο μπούτι με κόκκινη πιπεριά, χονδρό αλάτι, μαύρο πιπέρι. Μερικές σταγόνες ελαιόλαδου και δίπλα μία ατομική σαλάτα με αβοκάντο και μοσχολέμονο θα συπληρώσει το πιάτο.Το τραπέζι στρώνεται, και πάνω στο σουπλά υπάρχουν δύο ποτήρια, ένα με φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ένα με αφρώδες κρασί. Οι επιλογές εδώ ποικίλουν ανάλογα με τη διάθεση και πάντα υπάρχει δίλημμα ανάμεσα σε μία σαμπάνια ή μία κάβα ή μεταξύ ελληνικών φυσαλίδων σαν αυτές της Αμαλίας του Τσέλεπου ή αυτές του Καρανίκα.

Το ραδιόφωνο παίζει παλιά τζαζ, από αυτήν που μαζί της μπορείς να ταξιδέψεις και να χαλαρώσεις μέχρι να έρθει η στιγμή που θα αναρωτηθείς για το “Τι θα φάμε μετά;”
*Η Γιοβάννα Λύκου είναι οινοχόος. Παράλληλα  αρθρογραφεί στο BitterBooze.com φροντίζοντας με αγάπη τις στήλες #BoozeUp και #HowToBooze που διατηρεί και διδάσκει στη σχολή le monde.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close