Σούπα από ψητή πατάτα

Κάθε ζεστός μήνας είναι αφιερωμένος στις σούπεςγι’αυτό και ξεκινάμε με μια σούπα από ψητή πατάτα!

Δείτε όλη τη συνταγή step by step και βρείτε τη αναλυτικά παρακάτω:

Σούπα από ψητή πατάτα

Ingredients

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόρα παρμεζάνας
  • lt ζωμό
  • Γιαούρτι ή sour cream
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πακέτο bacon
  • Πιπέρι
  • 8 φέτες cheddar κομμένο σε στικς

Instructions

  • Ψήστε τις πατάτες στους 180 βαθμούς μέσα σε αλουμινόχαρτο και στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, κόψτε τις σε 4 κομμάτια κι αφήστε τις να κρυώσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε για 10 λεπτά -ή μέχρι να μαλακώσει τελείως- το βούτυρο με το κρεμμύδι.
  • Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τσιγαρίστε μαζί με το κόκκινο κρεμμύδι το λευκό μέρος.  
  • Κόψτε τις πατάτες, προσθέστε στην κατσαρόλα κι αφήστε τα στη φωτιά για 5 λεπτά.
  • Τρίψτε την κόρα παρμεζάνας. Προσθέστε όλο τον ζωμό μαζί με την κόρα, αφήνοντας ένα ποτήρι. Χαμηλώστε τη φωτιά κι αφήστε να σιγοβράσει για μισή ώρα.
  • Προσθέστε το μείγμα στο μπλέντερ, αφαιρώντας την κόρα παρμεζάνας, μέχρι να σφίξει ή πολτοποιήστε το στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ, αν έχετε.
    Προσθέστε αλάτι και πιπέρι της αρεσκείας σας κι ανάλογα με το πόσο παχύρρευστο είναι το μείγμα, κόψτε το με το ζωμό που περίσσεψε.
  • Προσθέστε το cheddar και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  • Εν τω μεταξύ πιάνουμε το μπέικον:
    Κόψτε το μπέικον και δουλέψτε το σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε τακτικά μέχρι να γίνει τραγανό και αφαιρέστε το σε ένα απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρετε γαρνίροντας με μια μικρή κουταλιά γιαούρτι ή με sour cream, το μπέικον, το κρεμμυδάκι και την τριμμένη παρμεζάνα.

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Soup
Keyword: Πατάτες, Σούπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close