Έμαθα τα πάντα γύρω από το Ασύρτικο!

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου το Wine Style και ο Στέφανος Κόγιας, ετοίμασαν ένα sold out Masterclass στο Electra Palace με παρουσιαστή τον Γιάννη Καρακάση (MW) και σχολιασμούς από τους Δρ. Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Δρ. Παναγιώτη Κυριακίδη και Δρ. Γιάννη Παρασκευόπουλο.

Δοκιμάσαμε πολλούς και διαφορετικούς αμπελώνες σε 7 δοκιμές. Η πρώτη δοκιμή αποτελούταν από 5 κρασιά διαφορετικών αμπελώνων:  Οινοποιείο Παπαγιαννάκου, Tsantali, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Αργύρου και Κτήμα Άλφα. Θέμα της ήταν η έκφραση του Ασύρτικου σε διαφορετικά terroir.

img_1334

Σειρά στη δεύτερη δοκιμή είχε η έκφραση του Ασύρτικου σε Βορρά και Νότο, όπου εδώ δοκιμάσαμε το Χρυσοστόμου Μουσαίος 2014, τη Βιβλία Χώρα (Αρετή 2015), το Χατζημιχάλη (Αλεπότρυπα 2016), το Ασύρτικο 2015 από το Κτήμα Πόρτο Καρράς και το Λυραράκης Βόιλα 2015.

img_0443

Στην τρίτη δοκιμή, δώσαμε σημασία στα στυλ της Σαντορίνης δοκιμάζοντας τους οίνους: Vassaltis, Χρύσου-Τσελέπου, Γαία, Venetsanos, Santo Wines. Oινολάσπες και ωρίμανση στην 4η δοκιμή με κρασία από το Κτήμα Παυλίδη, Vriniotis (Sur Lies 2015), Karamolegos (Pyritis 2015), Xατζιδάκης (Cuvée No.15 2015) και Volcanic Slopes (Pure 2013).

img_0451

Η πέμπτη δοκιμή περιελάμβανε τη γευστική διαφοροποιήση που προσφέρει ο παράγων βελανίδια. Έτσι, γευτήκαμε την Τέχνη Οίνου, το Αβαντις, το Παπαργυρίου, το Karamolegos και το Γαβαλάς.

img_0488

Συνέχεια στην 6η δοκιμή των Single Vineyards: Sunset Collection, Κτήμα Πυργάκη, Χατζιδάκη, Τοινιακοί Αμπελώνας, Σιγάλας. Η έβδομη και τελευταία δοκιμή σχετιζόταν με την Παλαίωση: Οίνος Boutari, Σιγάλας, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Santo Wines & Γαία!

img_1354

Πραγματικά, νομίζω πως όλοι οι συμμετέχοντες μάθαμε κάτι παραπάνω, περάσαμε υπέροχα και ανταλλάξαμε απόψεις και εμπείριες! Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές, λοιπόν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close