Alsi Sin: ένας “Λύκος” στην κουζίνα

Συνάντησα τον υπέροχο σεφ Alsi Sin στο 5th Premier Gastronomy Festival στο Bansko. Πρόκειται για τον εμπνευστή πίσω από το Wolves of Kitchenτην ομάδα, που ύστερα από χρόνια εμπειρίας στον τομέα της εστίασης, σκοπό έχει να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τη δημιουργία ή αναβάθμιση επιχειρήσεων εστίασης. Η φιλοσοφία της ομάδας βασίζεται στην διαρκή βελτίωση της γαστρονομικής εμπειρίας!

Το δείπνο που ετοίμασε για εμάς περιλάμβανε 6 πιάτα καντονέζικης κουζίνας που ήταν τα εξής:

  • Shanghai Dumpling
  • Dim Sum: Har Gau, Dumpling από κινέζικο σχοινόπρασο και πάπια / Dim Sum: Har Gau, Chinese Chive Dumpling and Duck Dumpling
  • Τραγανή σαλάτα πάπια με πομέλο / Crispy Duck Salad with Pomelo
  • Ψητός ασημένιος μπακαλιάρος με σαμπάνια / Roasted Silver Cod with Champagne
  • Xοιρινό με wolfberry sauce / Pork Βelly with Wolfberry Sauce
  • Κέικ καρύδας στον ατμό με yucca buns / Steam Coconut Cake with Yucca Buns

chef_alsi_sin

Τι ξεχωρίζετε από τη φετινή διοργάνωση και τι παρουσιάσατε εσείς;

Αυτό που ξεχωρίζει από την φετινή διοργάνωση είναι οι άνθρωποι, οι στιγμές και πλήθος από αισθήσεις. Αυτό που εμείς παρουσιάσαμε είναι η Βασιλική κουζίνα της Κίνας (καντονέζικη μοντέρνα κουζίνα), τα λεγόμενα dim sum, που σημαίνει “αγγίζοντας την καρδιά”. Η ιστορία τους ξεκινάει πριν πολλά χρόνια στην Βόρεια Κίνα, Καντονία, όπου ο βασιλιάς τότε είχε 29 γυναίκες, μια μέρα μια από της 29 του έφτιαξε να φάει μικρές μπουκιτσες από διάφορα φαγητά όπως dumplings, Pork belly ktl. Όταν τα γεύτηκε, του άρεσε πάρα πολύ και ζήτησε από το προσωπικό του να του πούνε ποιος μάγειρας τα έφτιαξε, του απάντησαν ότι είναι μια από τις γυναίκες σας και όταν το έμαθε είπε αυτή θα γίνει η πρώτη κυρία γιατί μου αγγίξει την καρδιά, δηλαδή ήταν τόσο νόστιμα που την ερωτεύτηκε και την έκανε βασίλισσα και έτσι πήραν και το όνομα dim sum που σημαίνει αγγίζει την καρδιά.

Ποια είναι η καλύτερη και πιο χρήσιμη συμβουλή που σας έχουν δώσει;

Να είμαι ο εαυτός μου.

Αν μπορούσατε να είστε ένας άλλος σεφ, ποιος θα θέλατε να είστε;

Δε θα ήθελα να είμαι κάποιος άλλος σεφ: αυτό που έχω να πω και το λέω πραγματικά μέσα από την καρδιά μου, κανένας γιατί πολύ απλά ο καθένας είναι ξεχωριστός και δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να είσαι ο εαυτό σου και να έχεις χαρακτήρα. Και τον χρόνο πίσω να πήγαινα δεν θα άλλαζα τίποτα θα ήθελα να είμαι αυτός που είμαι και τώρα.

chef_alsi_sin-4

Έχετε αρνηθεί ποτέ να φτιάξετε κάτι; Κι αν ναι γιατί;

Έχω αρνηθεί να φτιάξω κάτι γιατί, δεν είμαστε όλοι να κάνουμε τα πάντα, ο καθένας στο είδος του, δεν γίνεται να μου ζητήσουν να φτιάξω κάτι που δεν γνωρίζω και να πω ναι γιατί πολύ απλά εκτίθεσαι και δεν είναι ωραίο, γι’αυτό τον λόγο και μόνο, θα αρνηθώ να φτιάξω κάτι το οποίο δεν μου αρέσει.

15085688_10155526803925550_6175736730312415280_n

Υπάρχουν φορές που δεν υπάρχει “μαγειρική έμπνευση”; Κι αν ναι, πώς το καταπολεμάτε;

Ναι, με θετική ενέργεια και με την ζωγραφική, συνήθως όμως όταν δεν υπάρχει έμπνευση προτιμώ να μην μαγειρεύω και η μαγειρική είναι αυτό που με ηρεμεί, είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις που δεν έχω έμπνευση. 

Η ομάδα των Wolves of Kitchen αποτελείται από τους:

Alsi Sin,

Βλάσης Χατζηαλεξάνδρου,

Κων/νος Τόλιας,

Νάσος Καρανίκας,

Alejandro Gucci,

Θάνος Καραολάνης,

Μανώλης Αθανασόπουλος,

Σπύρος Μπίκας,

 και τους βρίσκεται εδώ: http://wolvesofkitchen.com/  και εδώ: https://www.facebook.com/wolvesofkitchen/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close