,

Το απόλυτο χειμωνιάτικο γλυκό: Cake αμυγδάλου με κονιάκ και μήλα

Το cake αμυγδάλου με κονιάκ και μήλα είναι μια συνταγή που μου έδωσε πριν καιρό ο κύριος Τάκης, φανατικός αναγνώστης του melisoula.gr και χομπίστας ζαχαροπλάστης.

xeimoniatiko-cake-me-mila-kai-amigdala (1)

Έρωτας με την πρώτη ματιά, σας λέω!

Χρειάζεται λιγότερο από 20 λεπτά προετοιμασία και μια ωρίτσα ψήσιμο σε μέτριο φούρνο.

Υλικά

• 250 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα στο μούλτι σε πούδρα

• 250 γρ. ζάχαρη άχνη

• ξύσμα 1/2 λεμονιού ή πορτοκαλιού (ακέρωτου)

• 3 αυγά

• 50 γρ. κονιάκ

• 2 μέτρια μήλα

• καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

• κανέλα για πασπάλισμα

Κεικ αμυγδάλου με κονιάκ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε και το κονιάκ, ανακατεύοντας πάντα. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για λίγη ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 23 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα απλώνουμε πάνω από το μείγμα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα, αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

Το απόλυτο χειμωνιάτικο Cake αμυγδάλου είναι έτοιμο.!

#Enjoy and follow Meli Soula 

Αν όμως σου άνοιξε η όρεξη για ένα κέικ ακόμα, σου έχω απίθανη συνταγή για κέικ μελιού, νόστιμο και θρεπτικό!
 ΕΔΩ  μπορείς να δεις ολόκληρη την συνταγή.

Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.

Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr

About admin

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments