Ο Αλέξανδρος Αλεξίου είναι ο pastry chef του Hyatt Regency Thessaloniki. Ελάτε να τον γνωρίσουμε παρέα!
Πότε καταλάβατε ότι θέλετε να γίνεται ζαχαροπλάστης;
Ήταν κάτι που το σκεπτόμουν από μικρή ηλικία, στις γιορτές πήγαινα στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων και δοκίμαζα κάθε γλύκισμα που υπήρχε, έπειτα στο σπίτι προσπαθούσα να τα φτιάξω, βέβαια με δυσκολία, αλλά δεν το έβαζα κάτω, οπότε η επιλογή μου να σπουδάσω στην ποιοτικότερη σχολή της Ελλάδας, την ΤΕΣΤΕ, ήταν μονόδρομος.
Πόσο διαφορετικό είναι να εργάζεστε σε ένα ξενοδοχείο σε σχέση με ένα εστιατόριο;
Το εστιατόριο είναι μέρος του ξενοδοχείο, στο ξενοδοχείο έχεις να κάνεις με περισσότερα τμήματα για να εξυπηρετήσεις τους πελάτες. Εδώ στο Hyatt regency Thessaloniki έχουμε το εστιατόριο Αμβροσία –το lobby- το τμήμα εκδηλώσεων- το room service-το catering-το pool bar, οπότε καταλαβαίνετε, ο όγκος εργασίας, η διαχείριση και η οργάνωση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο.
Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο γλυκό;
Το συγκεκριμένο γλυκό έχει όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην mont blanc,ωένα χειμωνιάτικο γλυκό λόγω του κάστανου. Το σχέδιο της μαρέγκας μας φέρνει την εικόνα ενός έλατου στολισμένου.
Περιγράψτε μας την καθημερινότητα σας!
Η μέρα μου ξεκίνα μαζί με τους συναδέλφους μου στο ζαχαροπλαστείο: από νωρίς το πρωί όπου στήνουμε τον πρωινό μπουφέ του εστιατορίου, στην συνέχεια καταγράφω τα γλυκά, που θα παρασκευαστούν για όλα τα τμήματα. Έπειτα επιλέγω τα υλικά με ιδιαίτερη αυστηρότητα ως προς την ποιότητα τους και ξεκινάμε την παράγωγη των γλυκών. Το μεσημέρι σερβίρουμε τα γλυκά στο εστιατόριο και μετά θα φτιάξουμε τα υπόλοιπα γλυκά που χρειάζονται για τα τμήματα που προανέφερα.
Τι είναι για εσάς Χριστούγεννα;
Τα Χριστούγεννα είναι η οικογένεια, είναι το οικογενειακό τραπέζι, είναι τα παιδικά χαμόγελα, είναι η χαρά, είναι η χαρά να προσφέρεις, μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο, αγάπη!