Όλα όσα φάγαμε και δοκιμάσαμε τις φετινές γιορτές

Το 2016 ήταν σίγουρα μια περίεργη χρονιά! Η ομάδα του melisoula.gr κι εγώ αποφασίσαμε να αφιερώσουμε τις φετινές γιορτές στο καλό φαγητό που μπορείς να βρεις αυτή  την περίοδο στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, κλείνουμε το έτος με πολύ δημιουργία, αγάπη και μεράκι και αναμένουμε το 2017 με ακόμη περισσότερο πάθος για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική!

Όλα ξεκίνησαν με την ολοκαίνουριa καντίνα Jerry’s Foodtruck στην Παύλου Μελά, όπου μπορείς να δοκιμάσεις γλυκές και αλμυρές απολαύσεις ξεκινώντας ή τελειώνοντας τη βόλτα σου εκεί! Ξεχωρίσαμε το Hotdognut, το πρώτο hot dog, που τυλίγεται από ένα ψωμάκι με ζύμη ντόνατ και φυσικά τα jerry’s sticks και τα ολόφρεσκα γλυκά ντόνατ!

Αν όμως είσαι φαν του ιταλικού, η επόμενη στάση ήταν η προσφάτως πιστοποιήμένη Pizza Please με τα ολόφρεσκα υλικά και τις μοναδικές γεύσεις που σε παραπέμπουν στη Νάπολη!

Κλείνοντας το αφιέρωμα σε αλμυρές προτάσεις και συνταγές, η σεφ Γιώτα Πολυχρονίδου ετοίμασε το απόλυτο πιάτο όχι μόνο για τα γιορτινά τραπέζια αλλά και για την αποτοξίνωση των γιορτών: κολοκυθόσουπα βελουτέ

Η Πίστη Κρυσταλλίδου μπήκε για ακόμη μια φορά στην κουζίναι και “συνάντησε” την παράδοση ετοιμάζοντας κοζανίτικα γιαπράκια για το τραπέζι σας!

Από αυτό το αφιέρωμα δε θα μπορούσε να λείψει και μια δική μου συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες, καθώς και μια αυθεντική συνταγή για μελομακάρονα από τη φίλη και αναγνώστρια Αρετή Παπαδοπούλου!

Και κάπως έτσι, άρχισα να μπαίνω και στην κουζίνα γνωστών ζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων της πόλης!

Γνώρισα την Κική Αλεξούδα, που το όνομα της έχει ταυτιστεί με γλυκές δημιουργίες, η οποία έφτιαξε για όλους εμάς μια απίστευτη σοκολατένια pavlova!

Λίγες ημέρες αργότερα, επισκέφθηκα το Hyatt Regency Thessaloniki, συναντώντας τον pastry chef Αλέξανδρο Αλεξίου, ο οποίος ετοίμασε μια δική του συνταγή με το ευφάνταστο όνομα: christmas stories!

Λίγο πριν κλείσει η χρονιά, η γλυκύτατη Πέπη Μπέζα φτιάχνει gingerbread cookies, υπέροχα μπισκοτάκια για να συνοδεύουν τα ροφήματα σας!

Φυσικά, το φετινό αφιέρωμα δε θα μπορούσε να παραλείψει μια ξεχωριστή συνταγή για τριφτή βασιλόπιτα από τον Κωνσταντίνο Τσενικίδη του Μελί Μελί Πυλαίας.

Και του χρόνου!

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of