Πολλές φορές όταν ετοιμάζουμε κάποιο φαγητό συμβαίνουν διάφορα πράγματα που δε ξέρουμε πως να χειριστούμε! Κατά καιρούς ζητάτε βοήθεια για τέτοια περιστατικά, γι’αυτό και αποφάσισα να μαζέψω κάποιες βασικές συμβουλές που πιστεύω θα σας ξελασπώσουν!
1) Σκληρό κρέας
Αν όταν μαγειρέυετε το κρέας -ειδικά το χοιρινό- σας βγαίνει σκληρό, ακολουθήστε μια από τις από τις παρακάτω συμβουλές:
- Σκεπάστε το με φλούδες φρούτων: οι χύμοι τους θα αφήσουν τρυφερό το κρέας
- Χρησιμοποιήστε λεμόνι: μαρινάρετε το κρέας σε χυμό λεμονιού για 30 λεπτά πριν το μαγειρέψετε, ώστε να γίνει πιο απαλό
2) Παραπάνω αλάτι στη σούπα
Τυχαίνει σε όλους! Αν λοιπόν το αλάτι χαλάει τη γεύση σας, εφόσον το επιτρέπει η συνταγή, μπορείτε να προσθέσετε είτε ρύζι, είτε ένα κουτάλι ζάχαρη, ανάλογα με τις ανάγκες! Στην ίδια λογική, αν θεωρείτε ότι ταιριάζει, μπορείτε να προσθέσετε προϊόντα όπως πατάτες ή noodles!
3) Αλμυρό κρέας
Κάτι αντίστοιχο με τη σούπα, μπορεί να συμβεί και με το κρέας! Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να το εξισορροπήσετε με κάποια ξινή κρέμα ή με ανάλατη γαρνιτούρα.
4) Πιάτα στη σωστή θερμοκρασία
Αν ετοιμάζετε κάποιο τραπέζι ή μπουφέ, γνωρίζετε τη δυσκολία του να διατηρήσετε το πιάτο στη σωστή θερμοκρασία. Όταν, λοιπόν, πρόκειται, για ζεστό πιάτο μπορείτε να τα βάλετε για 5′ στο φούρνο να ζεσταθούν. Αντίστοιχα στα κρύα πιάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ψυγείο!
5) Πολύ λιπαρός ζωμός
Αν ο ζωμός που φτιάξατε παραείναι λιπαρός, τότε αφήστε το να παγώσει κι αφαιρέστε το λίπος που θα υπάρχει στην επιφάνεια!
6) Pancakes που κολλούν στο τηγάνι
Το αγαπημένο φαγητό για τα πρωινά μας είναι πολύ εύκολο να μας κολλήσει. Γι’αυτό μπορείτε είτε στο μείγμα είτε στο τηγάνι να προσθέσετε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
7) Πολύ λεπτή κρέμα
Αν η κρέμα σας βγήκε λεπτή, σαν κρέμα γάλακτος, μπορείτε να προσθέτε και εδώ λίγο αλεύρι και να ανακατέψετε καλά, ώστε να πήξει.
8) Καμένο κρέας
Σε περίπτωση που δε ρυθμίσατε σωστά το ψήσιμο του κρέατος και βγήκε καμένο εξωτερικά, αλλά μέσα σχεδόν ωμό, αφαιρέστε τις καμένες στρώσεις και σιγοβράστε σε λάδι και νερό.