Παγωτό! 15 πράγματα που δεν ξέρετε και σίγουρα αξίζει ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ!

Παγωτό! Γιατί είναι μέσα Μαΐου ακόμα κι αν ο καιρός μας κάνει τρέλες, εμείς θα ξετρελαινόμαστε μαζί του. Ποια είναι όμως τα μυστικά που κρύβει;

1) Μέχρι να ανακαλυφθούν τα παγωτά με βάση το γάλα, τον 10ο αι. , παγωτό λεγόταν το γλυκό που ήταν φτιαγμένο με πάγο.

2) Η βιομηχανική παραγωγή παγωτού ξεκίνησε το 1851 στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών.

3) Η μεγαλύτερη παγκόσμια κατανάλωση του παγωτού γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί, ένας μέσος άνθρωπος καταναλώνει 48 ποτήρια παγωτού ανά έτος!

4) Η συνταγή παγωτού ήρθε στην Αμερική 250 χρόνια αφότου ανακαλύφθηκε από τον Χριστόφορο Κολόμβο.

5) Η πιο δημοφιλής γεύση του παγωτού είναι η βανίλια. Μετά έρχεται η σοκολάτα και τρίτη και καταϊδρωμένη η φράουλα.

6) Τα χωνάκια παγωτού εφευρέθηκαν το 1904,  όταν κατά την διάρκεια μιας έκθεσης η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που τελείωσαν τα μπολάκια σε ένα κατάστημα παγωτού. Ο ιδιοκτήτης ζήτησε βοήθεια από έναν κοντινό πωλητή βάφλας!The rest is history…

7)Σε ολόκληρη η διάρκεια της ζωής της, μία αγελάδα μπορεί να παράγει αρκετό γάλα για να φτιαχτούν 34.000 κιλά παγωτού.

8) Η μέρα που καταναλώνεται το περισσότερο παγωτό παγκοσμίως είναι σχεδόν πάντα η Κυριακή.

9)Στην ηπειρωτική Ευρώπη το παγωτό εισήχθη στα τέλη του 13ου αιώνα με τον Marko Polo που επέστρεψε στην Ιταλία με ιστορίες του ταξιδιού στην Κίνα.

10) Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο πιο διάσημος φαν παγωτού στην αρχαιότητα. Οι ιστορικοί λένε ότι του άρεσε να τρώνε χιόνι αρωματισμένο με νέκταρ και μέλι.

11) Στη Χαβάη βγαίνει ένα φρούτο που ονομάζεται “ice cream bean”, γιατί έχει γεύση που μοιάζει με παγωτό βανίλια!

12) Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ιούλιος θεωρείται εθνικός μήνας παγωτού.

13) Οι αναλυτές της αγοράς επιβεβαιώνουν ότι το παγωτό αύξησε πολλές φορές τις πωλήσεις του σε καιρούς ύφεσης ή πολέμους.

14) Πάνω από 21 δισεκατομμύρια δολάρια δολάρια διακινούνται από τη βιομηχανία παγωτού στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο.

15) Το “Brain Freeze” ή πάγωμα του εγκεφάλου είναι ένα φαινόμενο που προκαλείται όταν το παγωτό αγγίζει το πάνω μέρος του στόματός μας, προκαλώντας στένωση των αιμοφόρων αγγείων στο κεφάλι.

Αν τώρα με όλα αυτά τα “ιστορικά” σου άνοιξε η όρεξη για παγωτό, δες εδώ που μπορείς να απολαύσεις το καλύτερο παγωτό στην Θεσσαλονίκη.!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close