Κέικ μελιού νόστιμο και θρεπτικό!

Κέικ μελιού για σήμερα!

Ποίος δεν έχει ακούσει την φράση «θα χτυπήσω ένα κέικ»Κέικ μελιού 

Πόσο αστεία ακούγεται η λέξη «χτυπήσω» για κάποιον που δεν έχει σχέση με την ζαχαροπλαστική και πόσο ωραία είναι η εικόνα για κάποιον που έχει βοηθήσει την μαμά ή την γιαγιά του να «χτυπήσουν» αυτό το κέικ και να γευτούν το μείγμα που έμεινε στο σκεύος αφού μπει στην φόρμα, συνήθως με το δάχτυλο. Κέικ μελιού 

Αγαπημένο γλυκό και εύκολο στην παρασκευή του, το συναντάμε σε ολόκληρο τον κόσμο με διαφορετικές ονομασίες και διαφορετικές γεύσεις.

Σήμερα θα κάνουμε ένα κέικ που γυρίζει πολύ κοντά στον τρόπο που παρασκευάζονταν το ωραίο αυτό γλυκό στα αρχαία χρόνια όπου προσέθεταν μέλι.

Μιας και πρόκειται λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε ένα ιδιαίτερο υλικό θα χρειαστεί και να προσέξουμε λίιιγο παραπάνω κατά την διάρκεια του ψησίματος. Βήμα βήμα θα το κάνουμε παρέα και θα δείτε πως το αποτέλεσμα θα σας  ξετρελάνει. Πάμε να ξεκινήσουμε;

Κέικ μελιού

Ingredients

  • 380 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μέλι
  • 3 καρότα (τριμμένα)
  • 100 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 2 κ.γ. κανέλα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Κατόπιν προσθέτουμε το μέλι, το καλαμποκέλαιο και τα καρότα, ανακατεύοντας κάθε φορά.
  • Κοσκινίζουμε μέσα σε ένα μπολ την το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα μας και χτυπάμε για λίγο, ίσα ίσα να ανακατευτεί.Ρίχνουμε σταδιακά την καρυδόψιχα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Αλείφουμε με λίγο καλαμποκέλαιο τη φόρμα και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Μεταφέρουμε το μείγμα στην αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Χτυπάμε 2-3 φορές τη φόρμα του κέικ στον πάγκο εργασίας για να απλωθεί καλά το μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 180° βαθμούς για περίπου μια ώρα.
  • Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
    Καλή επιτυχία!!!

Video

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert
Keyword: Cakes – Cupcakes – Muffins, Κέικ, Κέικ μελιού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close