Cheesecake με γιαούρτι και γλυκό κυδώνι

Cheesecake με γιαούρτι και γλυκό κυδώνι

Servings 8 άτομα

Equipment

  • Σκεύος διαμέτρου 25 εκ.

Ingredients

Για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 60 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 100 γρ. βούτυρο βουβαλινό

Για την κρέμα:

  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 400 γρ. ανθότυρο φρέσκο
  • 300 γρ. γιαούρτι βουβαλινό
  • 2 κ.γ. μέλι

Για την επικάλυψη:

  • 500 γρ. γλυκό του κουταλιού κυδώνι (ή μαρμελάδα)

Instructions

  • Βάζουμε τα μπισκότα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα σε μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα μπισκότα ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί.
  • Στρώνουμε τα βουτυρωμένα μπισκότα σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 10’ στους1800C.Ύστερα αφήνουμε τα ψημένα μπισκότα να κρυώσουν.
  • Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό για 7’-8’.
  • Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το κλωναράκι βανίλιας στη μέση και παίρνουμε τα σποράκια.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας στον κάδο του μίξερτο ανθότυρο με το γιαούρτι και τα σποράκια της βανίλιας.
  • Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι.
  • αίρνουμε τα φύλλα ζελατίνης από το κρύο νερό, τα στραγγίζουμε με το χέρι και τα προσθέτουμε στο ζεστό μέλι ανακατεύοντας για να διαλυθούν.
  • Προσθέτουμε το μέλι στην κρέμα και χτυπάμε δυνατά. Αδειάζουμε την κρέμα μας στο ταψί με τα μπισκότα και στρώνουμε την επιφάνεια.
  • Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε στην επιφάνεια του το γλυκό του κουταλιού ή την μαρμελάδα (αν χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα, την αραιώνουμε με 1-2 κουταλιές της σούπας νερό για να γίνει πιο ρευστή).
  • Το ξαναβάζουμε για ακόμα 30’ στο ψυγείο και στη συνέχεια σερβίρουμε!

Notes

 
 
Συνταγή από το βιβλίο ‘The Real Greek Yogurt Book’.
εκδόσεις annieblana
Course: Dessert
Keyword: Cheesecake, Γιαούρτι, Γλυκό Κυδώνι

Αυτή η συνταγή για cheesecake με γιαούρτι και κυδώνι είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του κλασικού cheesecake, που συνδυάζει τη φρεσκάδα του γιαουρτιού και την πλούσια γεύση του τυριού κρέμα με τη γλυκιά, αρωματική γεύση του κυδωνιού. Ο συνδυασμός αυτών των υλικών δημιουργεί ένα γλυκό επιδόρπιο με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που είναι ιδανικό για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας σε κάθε περίσταση.

Η βάση του cheesecake είναι φτιαγμένη από μπισκότα, τα οποία συνδυάζονται με λιωμένο βούτυρο για να δημιουργήσουν έναν τραγανό και γευστικό πυθμένα. Αυτή η βάση είναι το τέλειο αντίβαρο στην ελαφριά, κρεμώδη υφή της κρέμας που απλώνεται από πάνω. Η κρέμα του cheesecake είναι φτιαγμένη με στραγγιστό γιαούρτι και τυρί κρέμα, δημιουργώντας έναν συνδυασμό που προσφέρει μια γλυκιά, αλλά και ελαφρώς ξινή γεύση από το γιαούρτι, που εξισορροπεί τη γλυκύτητα του κυδωνιού στην επικάλυψη. Η βανίλια και ο χυμός λεμονιού προσθέτουν βάθος στη γεύση, ενώ τα αυγά βοηθούν στην σταθεροποίηση της κρέμας.

Για την επικάλυψη, το κυδώνι δίνει μια μοναδική αρωματική γεύση και προσθέτει φυσική γλύκα στο γλυκό. Κατά το μαγείρεμα, τα κυδώνια γίνονται μαλακά και ζουμερά, απελευθερώνοντας τα φυσικά τους αρώματα και δημιουργώντας μια υπέροχη μαρμελάδα που καλύπτει τέλεια την επιφάνεια του cheesecake. Η γλυκιά γεύση του κυδωνιού σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα του λεμονιού από το χυμό του, δημιουργούν μια υπέροχη αντίθεση που απογειώνει το γλυκό.

Όταν το cheesecake κρυώσει και τοποθετηθεί στο ψυγείο, η κρέμα σταθεροποιείται και οι γεύσεις «δένουν», δίνοντάς σας ένα απολαυστικό και εντυπωσιακό γλυκό που θα σας μαγέψει με την αφράτη και κρεμώδη υφή του, καθώς και με τη μοναδική γεύση του κυδωνιού.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να την προσφέρετε σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, γιορτές ή και σε πιο επίσημα δείπνα, καθώς είναι ένα γλυκό που συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο και θα κάνει σίγουρα εντύπωση στους καλεσμένους σας.

#Enjoy and follow Meli Soula 

Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.

Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close