Χειμωνιάτικο cheesecake με γιαούρτι και γλυκό κυδώνι

Cheesecake με γιαούρτι και γλυκό κυδώνι

Servings 8 άτομα

Equipment

  • Σκεύος διαμέτρου 25 εκ.

Ingredients

Για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 60 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 100 γρ. βούτυρο βουβαλινό

Για την κρέμα:

  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 400 γρ. ανθότυρο φρέσκο
  • 300 γρ. γιαούρτι βουβαλινό
  • 2 κ.γ. μέλι

Για την επικάλυψη:

  • 500 γρ. γλυκό του κουταλιού κυδώνι (ή μαρμελάδα)

Instructions

  • Βάζουμε τα μπισκότα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα σε μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα μπισκότα ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί.
  • Στρώνουμε τα βουτυρωμένα μπισκότα σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 10’ στους1800C.Ύστερα αφήνουμε τα ψημένα μπισκότα να κρυώσουν.
  • Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό για 7’-8’.
  • Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το κλωναράκι βανίλιας στη μέση και παίρνουμε τα σποράκια.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας στον κάδο του μίξερτο ανθότυρο με το γιαούρτι και τα σποράκια της βανίλιας.
  • Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι.
  • αίρνουμε τα φύλλα ζελατίνης από το κρύο νερό, τα στραγγίζουμε με το χέρι και τα προσθέτουμε στο ζεστό μέλι ανακατεύοντας για να διαλυθούν.
  • Προσθέτουμε το μέλι στην κρέμα και χτυπάμε δυνατά. Αδειάζουμε την κρέμα μας στο ταψί με τα μπισκότα και στρώνουμε την επιφάνεια.
  • Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε στην επιφάνεια του το γλυκό του κουταλιού ή την μαρμελάδα (αν χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα, την αραιώνουμε με 1-2 κουταλιές της σούπας νερό για να γίνει πιο ρευστή).
  • Το ξαναβάζουμε για ακόμα 30’ στο ψυγείο και στη συνέχεια σερβίρουμε!

Notes

Συνταγή από το βιβλίο ‘The Real Greek Yogurt Book’.
εκδόσεις annieblana
 
#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert
Keyword: Cheesecake, Γιαούρτι, Γλυκό Κυδώνι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close