Τούρτα Σαρλότ
,

Τούρτα Σαρλότ με γιαούρτι και φρούτα του δάσους: ένα γλυκό γενεθλιών διαφορετικό από τα άλλα

Τούρτα Σαρλότ
Πριν λίγες μέρες είχαμε γενέθλια και για να σβήσουμε κεράκι στο melisoula.gr σκέφτηκα να φτιάξω μια εναλλακτική τούρτα, κομψή και γαλλοαναθρεμμένη!Τούρτα Σαρλότ

Χωρίς σοκολάτα, χωρίς πολλές θερμίδες αλλά με μια πλούσια γεύση γιαουρτιού, που τσίμπαγε λίγο από τα άγρια φρούτα του δάσους. Αν δεν σας αρέσουν τα κόκκινα μούρα ή τα blueberries, μπορείτε να βάλετε φράουλες (μούρα είναι κι αυτές!) ή να πειραματιστείτε με άλλο φρούτο. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!Τούρτα Σαρλότ

Υλικά για τούρτα σαρλότ

1/3 φλ. ζάχαρη

1/3 φλ. νερό

1/2  φλ. blueberries

1/2 φκ. κόκκινα μούρα

1 φύλλο ζελατίνας

1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

2/3 φλ. κρέμα γάλακτος

20 μπισκότα σαβουαγιάρ

 

Τούρτα Σαρλότ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Αρχικά σιγοβράζουμε το νερό με την ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι, για πέντε λεπτά. Ρίχνουμε μετά μέσα τα φρούτα του δάσους ( ένα φλιτζάνι κόκκινα μούρα και ένα φλιτζάνι blueberries) . Μόλις ρουφήξουν το σιρόπι, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ. Φτιάχνουμε έναν ομοιογενή πουρέ και τον κρατάμε στην άκρη. Στη συνέχεια διαλύουμε το φύλλο ζελατίνας σε λίγο νεράκι (1/4 κούπας) και ρίχνουμε το υγρό μέσα στον πουρέ. Ανακατεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται μια παχιά κρέμα. Το αφήνουμε να κρυώσουμε για να μην “κόψει” το γιαούρτι που έρχεται στη συνέχεια…Προσθέτουμε μέσα και το γιαούρτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί και να σχηματίσει “κορυφές”. Ρίχνουμε την σαντιγί μέσα στο μείγμα και με αργές κινήσεις την ενσωματώνουμε  με αυτό.Τούρτα Σαρλότ

TIP:Δεν ανακατεύουμε γρήγορα και εννοείται δεν χρησιμοποιούμε μίξερ, γιατί η σαντιγί θα “κόψει”

Στη συνέχεια σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση, στήνουμε γύρω γύρω τα μπισκότα  και γεμίζουμε στη μέση με το μίγμα από φρούτα του δάσους και σαντιγί. Βάζουμε την σαρλότ στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά. Στη συνέχεια την βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε την φόρμα και διακοσμούμε την σαρλότ με φρούτα του δάσους. Καλή όρεξη!

 

#Enjoy and follow Meli Soula 

Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.

Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of