, ,

Συνταγή για cake pops με αλεσμένο αμύγδαλο και blueberries

YΛΙΚΑ 

Για το κέικ

1 1/4 στικ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2/3 φλ. ζάχαρη

1/4 φλ. αλεσμένα αμύγδαλα

1 φλ. αλευρι που φουσκώνει μόνο του

2 μεγάλλα αυγά

1/3 φλ. αποξηραμένα Blueberries

3/4 φλ. κατεψυγμένα Blueberries

Για την επικάλυψη

Σοκολάτα λευκή

Τρούφα, ζελεδάκια μοβ ή ό,τι άλλο θέλετε για να αυτοσχεδιάσετε

cakepops-mov-leuko (1)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε μέσα τα αλεμσμένα αμύγδαλα και σταδιακά το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, και τα αποξηραμένα Blueberries. Τέλος, ρίχνουμε τα κατεψυγμένα Blueberries. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου. Με τη γνωστή μέθοδο της οδοντογλυφίδας τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο (βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και αν βγει καθαρή, αυτό σημαίνει ότι το κέικ έχει ψηθεί όπως πρέπει).

TIP: Προσοχή! Τα πρώτα 20 λεπτά δεν ανοίγουμε τον φούρνο, όση περιέργεια κι αν έχουμε αν φούσκωσε το κέικ! Τότε είναι που δεν θα φουσκώσει σίγουρα…

Δείτε κι αυτό: Γιατί δεν μου φουσκώνει το κέικ; 

 

 

Αφού το κέικ μας είναι έτοιμο, μπορούμε να το σερβίρουμε ζεστό και μυρωδάτο ή να το φυλάξουμε για να φτιάξουμε cake pops! Για να γίνουν τα λαχταριστά cake pops που βλέπετε στις φωτογραφίες χρειάζεται το κέικ να είναι της προηγούμενης μέρας, για να έχει χάσει την υγρασία του. Διαφορετικά, δεν θα στηρίζεται με τίποτα πάνω στα ξυλάκια.

Δείτε πως δίνουμε μορφή στα cake pops εδώ
cakepops-mov-leuko (3)

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of