Cake Pops με αμύγδαλο και blueberries
Ingredients
Για το κέικ:
- 1 ¼ στικ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ⅔ φλ. ζάχαρη
- ¼ φλ. αλεσμένα αμύγδαλα
- 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 μεγάλα αυγά
- ⅓ αποξηραμένα Blueberries
- ¾ κατεψυγμένα Blueberries
Για την επικάλυψη:
- Σοκολάτα λευκή
- Τρούφα, ζελεδάκια μοβ ή ό,τι άλλο θέλετε για να αυτοσχεδιάσετε
Instructions
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° βαθμούς Κελσίου.
- Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Προσθέτουμε μέσα τα αλεμσμένα αμύγδαλα και σταδιακά το αλεύρι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, και τα αποξηραμένα Blueberries.
- Τέλος, ρίχνουμε τα κατεψυγμένα Blueberries.
- Ψήνουμε το κέικ στους 180° βαθμούς Κελσίου.
- Με τη γνωστή μέθοδο της οδοντογλυφίδας τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο (βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και αν βγει καθαρή, αυτό σημαίνει ότι το κέικ έχει ψηθεί όπως πρέπει).TIP: Προσοχή! Τα πρώτα 20 λεπτά δεν ανοίγουμε τον φούρνο, όση περιέργεια κι αν έχουμε αν φούσκωσε το κέικ! Τότε είναι που δεν θα φουσκώσει σίγουρα…
- Αφού το κέικ μας είναι έτοιμο, μπορούμε να το σερβίρουμε ζεστό και μυρωδάτο ή να το φυλάξουμε για να φτιάξουμε cake pops!
Notes
Για να γίνουν τα λαχταριστά cake pops που βλέπετε στις φωτογραφίες χρειάζεται το κέικ να είναι της προηγούμενης μέρας, για να έχει χάσει την υγρασία του. Διαφορετικά, δεν θα στηρίζεται με τίποτα πάνω στα ξυλάκια.
Δείτε πως δίνουμε μορφή στα cake pops εδώ.
Δείτε κι αυτό: Γιατί δεν μου φουσκώνει το κέικ;
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr