Μπαίνοντας στον Απρίλη, νομίζω μια συνταγή για εκλέρ, που μοσχοβολά λεμόνι είναι ό,τι πρέπει. Aν νηστεύετε σημειώστε την συνταγή. Οι γλυκές αυτές μπουκίτσες είναι ό,τι πρέπει και για το τραπέζι του Πάσχα!
Συνταγή για ανοιξιάτικα εκλέρ
Ingredients
- 400 γρ γάλα πλήρες
- 100 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- ξύσμα από 3 μοσχολέμονα (lime)
- 5 κρόκοι αυγών
- 40 γρ corn flour
- 25 γρ βούτυρο αγελαδινό
Instructions
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αναμειγνύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτοντας το γάλα, το νερό και το αλάτι. Αφού το μείγμα πάρει μία βράση, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καθώς αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία του μείγματος, προσθέτουμε το αβγό. Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ ώστε να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και με κορνέ στρογγυλό (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα εκλέρ) κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες πάνω σε σιλπάτ που το έχουμε βάλει σε λαμαρίνα. Ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά και χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180°C και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα. Βράζουμε το γάλα, με την κρέμα, στην οποία έχουμε κάνει ωρίμανση με τα lemongrass. Χτυπάμε τον κρόκο με την ζάχαρη και το corn flour. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα κρέμας-γάλακτος, στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κόψει.. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε εώς ότου διαλυθεί.
- Για κάθε 500 γρ. κρέμας ενσωματώνουμε 100 γρ. σαντιγί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, (η οποία πρέπει να εφάπτεται )και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: