Όσο το κρύο συνεχίζεται, οι σούπες γίνονται όλο και πιο επίκαιρες! Συνεχίζουμε το αφιέρωμα μας με μια υπέροχη σούπα μινεστρόνε που μαγείρεψα με τον αγαπημένο Ιερεμία Αμβροσιάδη!
Δείτε όλη τη συνταγή step by step εδώ και βρείτε τη αναλυτικά παρακάτω:
Σούπα μινεστρόνε
Ingredients
- 1 σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κολοκυθάκι
- 2 καρότα
- 2 σέλερι
- 1 πράσο μικρό
- 1 πατάτα
- Ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 δάφνη
- 2 κονσέρβες κονκασέ
- 1 lt ζωμό λαχανικών
- 200 γρ. ζυμαρικά ολικής
- ½ ματσάκι βασιλικό
- Παρμεζάνα
- 1 πακέτο μπέικον
- Ψωμί
- 125 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
Instructions
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ψιλοκόψτε το καρότο, το σέλερι και το κολοκυθάκι, στη συνέχεια προσθέστε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κόψτε τις άκρες από το πράσο, ανοίξτε το σε τρία μέρη, ξεπλύνετε με νερό και κόψτε σε φέτες. Προσθέστε στο μπολ.
- Ξεφλουδίστε και κόψτε την πατάτα. Στραγγίστε τα φασόλια.
- Κόψτε το μπέικον. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και σωτάρετε ελαφρά για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι, το κολοκύθι, το πράσο, τη ρίγανη και τη δάφνη, δουλέψτε τα αργά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Σβήνουμε τα λαχανικά με το κόκκινο κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέστε την πατάτα, τα φασολάκια και το κονκασέ. Στη συνέχεια, ρίξτε το ζωμό λαχανικών. Ανακατέψτε καλά.
- Σκεπάστε κι αφήστε να σιγοβράσουν για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι η πατάτα να ψηθεί μέσα.
Εν τω μεταξύ…
- Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, τυλίξτε τα μακαρόνια και σπάστε τα σε μια καθαρή πετσέτα. (Εμείς τα σπάσαμε με ξύλινη κουτάλα!)
- Για να ελέγξετε την πατάτα, τρυπήστε ένα κομμάτι της με ένα μαχαίρι – αν τη διαπερνά εύκολα, είναι έτοιμη.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά, ή μέχρι τα ζυμαρικά είναι al dente.
- Προσθέστε περισσότερο ζωμό ή νερό, αν χρειάζεται.
- Τοποθετήστε φύλλα βασιλικού (εάν θέλετε) και ανακατέψτε. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι, στη συνέχεια σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και μια φέτα ζυμωτό ψωμί.
Notes
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr
#Enjoy and follow Meli Soula
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube:
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.