Φου…φου…κυρίες και κύριοι!
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σοκολατένιο Cupcake (και όμως υπάρχει!). Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, σήμερα έχετε κάθε δικαιολογία να πέσετε με τα μούτρα σε ένα σοκολατένιο cupcake για να τιμήσετε την ημέρα!
Τα cupcakes είναι ένα σχετικά μοντέρνο γλυκό, που εμφανίστηκε στα βιβλία ζαχαροπλαστικής πριν δυο αιώνες. Θυμάστε που σας είχα πει στην ιστορία τους σε αυτό εδώ το πόστ;
Τα cupcakes που φτιάχνω σήμερα είναι τα best seller της συλλογής μου, δηλαδή αυτά:
Kλασσικά και αγαπημένα! Και επειδή ξέρω ότι ζηλεύετε, σας δίνω μια συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας. Δείτε την εδώ:
Σοκολατένιου cupcake με γλάσο πραλίνας
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και θα συναρπάσει εσάς και τους φίλους σας, καθώς αφήνει μια βελούδινη και ευχάριστη σοκολατένια γεύση στον ουρανίσκο. Εγώ τρελαίνομαι για γλάσο πραλίνας αλλά αν το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ σοκολατένιο για τα γούστα σας μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτό το frosting με ένα άλλο.
Πολλές φορές με ρωτάτε όμως, τι κάνω και η κρέμα τους (frosting) είναι αφράτη και αεράτη. Ένα από τα μεγαλύτερη λάθη που μπορείς να κάνεις στο cupcake είναι να καταλαβαίνεις την ζάχαρη στη βουτυρόκρεμα. Το μυστικό είναι ένα: Καλό, πολύ καλό όμως, χτύπημα!
Μπορείτε να επιλέξετε όποια γεύση θέλετε και να αυτοσχεδιάσετε, αρκεί να ξέρετε την βασική συνταγή. Ορίστε, να και η συνταγή:
Πως φτιάχνουμε frosting για cupcake (συνταγή)
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: