Σιμιγδαλένιος χαλβάς με καρύδια, κανελλογαρίφαλα & πορτοκάλι (νηστίσιμη συνταγή)

Tρεις ήταν οι φίλες, ένα το γλυκό και πολλά-πολλά τα νέα μας! Για το reunion της προηγούμενης Κυριακής, έφτιαξα στις φίλες μου σιμιγδαλένιο χαλβά με απαλή υφή και λαχταριστό άρωμα από κανελογαρίφαλα και πορτοκάλι. Και για να ξαφνιάζει στο στόμα, έριξα μέσα και ένα γεμάτο γεμάτο φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια 🙂 Ευτυχώς πρόλαβα να το βγάλω φωτογραφία, πριν αρχίσουμε να τσιμπολογάμε!  Και επειδή βρισκόμαστε στην Σαρακοστή, εννοείται δεν πρόσθεσα τίποτα μη-νηστίσιμο. Απολαύστε ελεύθερα…

Σας φιλώ, 

MeliSoula

xalvas-nistisimos-sintagi (1)ΥΛΙΚΑ 

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό

1κ.γ.κανέλα

½ κ.γ. γαρίφαλο

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

½ φλιτζάνι σταφίδες

1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και το αφήνετε λίγο να ζεσταθεί. Ρίχνετε και τα δύο είδη σιμιγδάλι και αρχίζετε να το ανακατεύετε γρήγορα. Όσο πιο πολύ ζεσταίνεται η κατσαρόλα, τόσο πιο γρήγορα θα πρέπει να ανακατεύετε ώστε να μην σας μαυρίσει πολύ το σιμιγδάλι. Όταν πάρει ένα αρκετά σκούρο χρώμα, το βγάζετε από τη φωτιά. Στο μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα βάζετε το νερό με τη ζάχαρη και μέσα ρίχνετε την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα. Το αφήνετε να βράσει ενώ το ανακατεύετε συχνά. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι προσθέστε και τις σταφίδες. Βάζετε ξανά την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά, αρχίζετε και ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι. Προσοχή γιατί μπορεί να πεταχτεί το σιμιγδάλι και να σας κάψει. Όταν ρίξετε προσεκτικά όλο το σιρόπι, ανακατεύετε ώστε να ‘δέσει’ το γλυκό, κοινώς να ‘πιει’ το σιμιγδάλι όλο το νερό με τη ζάχαρη. Όταν διαπιστώσετε πως το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας προσθέτουμε τα καρύδια και ο χαλβάς σας είναι έτοιμος για να τον σερβίρετε. Βάλτε τον σε μία φόρμα, πατήστε τον καλά για να είναι ομοιόμορφος μέσα στη φόρμα και ύστερα γυρίστε ανάποδα σε ένα πιάτο. Καλή σας απόλαυση…

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of