Σαρλότ μανταρίνι
Μικρό, γλυκό και ζουμερό, το μανταρίνι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο μικρός χειμωνιάτικος θησαυρός.
Αυτόν τον “θησαυρό” θα εκμεταλλευτούμε με την σημερινή μας συνταγή για θα αποχαιρετίσουμε τον χειμώνα του 2019 με γλύκα. Μια κρέμα μανταρινιού την οποία θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε την αγαπημένη μας Charlotte. Οι κρέμες είναι αγαπημένο μας γλυκό, αυτήν όμως την λατρέψαμε. Το άρωμα και η απαλή της γεύση σε συνδυασμό την γεύση των σαβουαγιάρ θα την κάνουν σίγουρα να γίνει και η δική σας αγαπημένη.
Για πάμε…

Σαρλότ με κρέμα μανταρίνι
Ingredients
- 750 ml χυμό μανταρινιών
- 300 γρ. ζάχαρη
- 150 ml γάλα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα από 4 μανταρίνια ακέρωτα
- 20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
- 100 γρ. νερό χλιαρό
- 20 μπισκότα σαβαγιάρ
Για τη διακόσμηση:
- 2 μανταρίνια
- Σαντιγί
- Φύλλα δυόσμου
Instructions
- Αρχικά σε ένα μπολάκι διαλύουμε την ζελατίνη στα 100γρ νερό και την αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα από τα μανταρίνια, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά σε μέτρια φωτιά.
- Αφού πάρει μια πρώτη βράση, παίρνουμε την ζελατίνη (αφού την έχουμε ανακατέψει πρώτα) και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε δυνατά για λίγα δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε την κρέμα μανταρίνι σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη (να εφάπτεται στην κρέμα) και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
- Στη συνέχεια σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση, στήνουμε γύρω γύρω τα σαβαγιάρ τα οποία βουτάμε σε κρύο γάλα από την μία μεριά. Έπειτα τοποθετούμε σαβαγιάρ στον πάτο ποτισμένα με γάλα και από τις δύο μεριές και γεμίζουμε στη μέση με την μισή κρέμα μανταρίνι. Επαναλαμβάνουμε μια στρώση σαβαγιάρ με γάλα και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Βάζουμε τη σαρλότ στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά. Στη συνέχεια την βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε την φόρμα και διακοσμούμε την σαρλότ με ροζέτες από σαντιγί, μανταρίνια και προαιρετικά φρέσκο δυόσμο!
Video
Notes
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr