Σαρλότ
,

Σαρλότ με κρέμα μανταρίνι-γρήγορη τούρτα με σαβαγιάρ!

Σαρλότ μανταρίνι
Μικρό, γλυκό και ζουμερό, το μανταρίνι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο μικρός χειμωνιάτικος θησαυρός.

Αυτόν τον “θησαυρό” θα εκμεταλλευτούμε με την σημερινή μας συνταγή για θα αποχαιρετίσουμε τον χειμώνα του 2019 με γλύκα. Μια κρέμα μανταρινιού την οποία θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε την αγαπημένη μας Charlotte. Οι κρέμες είναι αγαπημένο μας γλυκό, αυτήν όμως την λατρέψαμε. Το άρωμα και η απαλή της γεύση σε συνδυασμό την γεύση των σαβουαγιάρ θα την κάνουν σίγουρα να γίνει και η δική σας αγαπημένη.

Για πάμε…

 

Υλικά για την σαρλότ μανταρίνι.

  • 750ml χυμό μανταρινιών
  • 300γρ ζάχαρη
  • 150ml γάλα
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από 4 μανταρίνια, ακέρωτα
  • 20γρ ζελατίνη σε σκόνη
  • 100γρ νερό χλιαρό
  • 20 μπισκότα σαβουαγιάρ

Διακόσμηση

  • 2 μανταρίνια
  • Σαντιγί
  • Φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση.!

1. Αρχικά σε ένα μπολάκι διαλύουμε την ζελατίνη στα 100γρ νερό και την αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.

2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα από τα μανταρίνια, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά σε μέτρια φωτιά.

Σαρλότ

3. Αφού πάρει μια πρώτη βράση, παίρνουμε την ζελατίνη (αφού την έχουμε ανακατέψει πρώτα) και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε δυνατά για λίγα δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε την κρέμα μανταρίνι σε ένα μπωλ, σκεπάζουμε με μεμβράνη (να εφάπτεται στην κρέμα) και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Σαρλότ

4. Στη συνέχεια σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση, στήνουμε γύρω γύρω τα σαβουαγιάρ τα οποία βουτάμε σε κρύο γάλα από την μία μεριά. Έπειτα τοποθετούμε σαβουαγιάρ στον πάτο ποτισμένα με γάλα και από τις δύο μεριές και γεμίζουμε στη μέση με την μισή κρέμα μανταρίνι. Επαναλαμβάνουμε μια στρώση σαβουαγιάρ με γάλα και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Σαρλότ

5. Βάζουμε την σαρλότ στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά. Στη συνέχεια την βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε την φόρμα και διακοσμούμε την σαρλότ με ροζέτες από σαντιγί, μανταρίνια και προαιρετικά φρέσκο δυόσμο.!

Σαρλότ

 

#Enjoy and follow Meli Soula 

Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.

Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr

 

 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of