Πώς να φτιάξετε μόνοι σας maki sushi (συνταγή από τον Dj Πάνο Χαριτίδη)

O Dj Panos Haritidis είναι φανατικός αναγνώστης του melisoula.gr. Όταν μάθαμε ότι εκτός από φοβερά remix κάνει και φοβερό σούσι, τον καλέσαμε στο site να μας δείξει τη συνταγή! Είναι εύκολο, κάντε το και σεις 🙂

 

panos-haritidis

Δείτε τη συνέντευξη του Πάνου Χαριτίδη εδώ 

Κι αν θέλετε να τον ακούσετε από κοντά, μην χάσετε την εμφάνιση του στο Baccara Bar της Πτολεμαΐδας, σήμερα το βράδυ, όπως και κάθε Πέμπτη βράδυ 🙂

Σας φιλώ, 

MeliSoula

Maki sushi

από τον Dj Πάνο Χαριτίδη

Equipment

  • Ψάθα μπαμπού
  • Μαχαίρι πολύ κοφτερό με λεπίδα χωρίς δόντια
  • Ξύλινο μπολ (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πλαστικό)
  • Μια ξύλινη σπάτουλα

Ingredients

  • 1 πακέτο φύλλα Nori (φύλλα φυκιού)
  • 2 μεζούρες ρύζι για Sushi
  • 5 κ.σ. ξύδι ρυζιού
  • Σως σόγιας
  • Πολτός Wasabi
  • Sushi Ginger
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. φρέσκος σολομός
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αβοκάντο ώριμο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε λεπτές λωρίδες

Instructions

Προετοιμασία ρυζιού:

  • Για να πετύχει η συνταγή μας είναι βασικό να χρησιμοποιήσουμε το Ιαπωνικό κοντόκοκκο ρύζι και όχι κάποιο άλλο είδος. Το ρύζι για σούσι περιέχει αρκετό άμυλο και έτσι πρέπει να το ξεπλύνουμε πριν το βρασμό.  Πλένουμε το ρύζι μέχρι το νερό να γίνει διαυγές και το αφήνουμε να στεγνώσει για 30 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα ίσο με 2 φορές τον όγκο του ρυζιού. Κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε την εστία στο  δυνατό και μόλις ξεκινήσει να βράζει μειώνουμε στο χαμηλότερο για να συνεχίσει ο βρασμός. Βράζουμε για 12 λεπτά ακριβώς και μετά το πέρας του χρόνου κατεβάζουμε το σκεύος από την εστία, ανοίγουμε το καπάκι κ γρήγορα τοποθετούμε μια πετσέτα πάνω απ' την κατσαρόλα. Το αφήνουμε για άλλα 12 λεπτά.
    Το ρύζι θα συνεχίσει το μαγείρεμα του για αυτόν τον χρόνο, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να το τηρήσουμε.

Dressing  ξυδιού και ετοιμασία λαχανικών:

  • Ωσότου γίνει το ρύζι μπορούμε να προετοιμάσουμε το ντρέσινγκ του. Αναμιγνύουμε 5 κουταλιές σούπας ξύδι ρυζιού με 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη και 1 κουταλιά γλυκού αλάτι και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
  • Έπειτα κόβουμε τα λαχανικά. Χρησιμοποιούμε αγγουράκι, αβοκάντο και πιπεριά και τα κόβουμε όλα σε σχήμα sticks. Σε εξίσου μακρόστενα κομμάτια κόβουμε και τον σολομό.

Ανάμειξη:

  • Αφού γίνει το ρύζι το τοποθετούμε στο μπολ και το απλώνουμε. Σε αυτή τη φάση το ρύζι πρέπει να είναι ακόμα πολύ ζεστό.
    Παίρνουμε την ξύλινη σπάτουλα, τη βρέχουμε στο dressing που ετοιμάσαμε για να μη κολλάει το ρύζι και αρχίζουμε με κοφτές κινήσεις να εμπλουτίζουμε το ρύζι. Το μείγμα πρέπει να απλωθεί και να μη πάει όλο σε ένα μέρος.

Τύλιγμα:

  • Παίρνουμε την ψάθα μπαμπού και την απλώνουμε στον πάγκο εργασίας, έχοντας προετοιμάσει πρώτα τα λαχανικά και τον σολομό μας. Τοποθετούμε στην ψάθα ένα φύλλο Nori και βαζουμε μια γεμάτη κουταλιά απο το ρύζι στα 3/4 της επιφάνειας του Nori.
  • Φροντίζουμε να κατανείμουμε  τα υλικά μας ομοιόμορφα. Αρχίζουμε να στρίβουμε την ψάθα πιέζοντας ελαφρά καθώς τυλίγεται το sushi για να δέσουν τα υλικά με το ρύζι έως ότου γίνει ένας κορμός.
  • Έπειτα το κόβουμε χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι σε κομματάκια πάχους περίπου 2 εκατοστά.
    Tip: Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιούμε για γέμιση φιλέτο φρέσκου τόνου, καβούρι μανιτάρια σιτάκε, αυγοτάραχο. Είναι καλό να αποφεύγουμε να βάλουμε πάνω από 4 διαφορετικές γεμίσεις σε κάθε κορμό.
  • Το σερβίρουμε ξαπλωτά σε έναν δίσκο τοποθετώντας στη μία γωνλια λίγο πολτό Wasabi και στην άλλη λίγο Ginger για Sushi, συνοδεύοντας τα, με Ιαπωνική Σως Σόγιας που έχουμε βάλει σε ένα μικρό μπολάκι.
  • Το Wasabi είναι πολύ καυτερό και προστίθεται λίγο λίγο μεσα στη Σως σόγιας  ανάλογα με την προτίμηση μας και ανακατεύεται μέχρι να διαλυθεί. Το Ginger χρησιμεύει για να “καθαρίζει” τη γεύση και να απολαμβάνουμε  το Σάκε, τη μπύρα μάς ή το κρασί μας κατά την διάρκεια του γεύματος.
    Καλή απόλαυση!

Notes

H ποδιά που φοράει ο Πάνος Χαριτίδης είναι μέρος της collection Doxis Bekris Workwear.
 
#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Main Course
Keyword: Maki Sushi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close