Πώς θα σας φαινόταν ένα ωραίο τσάι με άρωμα βανίλιας; Ή ένα κέικ με έντονο άρωμα πορτοκαλιού; Για να πετύχετε γλυκά με πιο έντονο άρωμα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται τα σιρόπια του εμπορίου, ούτε να βάζετε πρόσθετες χημικές ουσίες στα γλυκά σας. Η Πίστη Κρυσταλλίδου μας δείχνει ένα παλιό κολπάκι της γιαγιάς για να αρωματίζουμε τη ζάχαρή μας.
Φυλακίζουμε τα αρώματα που θέλουμε στη ζάχαρη και όταν έρθει η ώρα να την χρησιμοποιήσουμε, οι κρύσταλλοι της θα διαλυθούν και θα τα απελευθερώσουν!
Σας φιλώ,
MeliSoula
Aπό την Πίστη Κρυσταλλίδου
Διαλέγουμε ένα βαζάκι,από αυτά που μας μένουν πάντα όταν καταναλώνουμε τη μαρμελάδα. Το γεμίζουμε με ζάχαρη, για να δοσομετρήσουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε ακριβώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη σε ένα μπολ και ξεκινάμε να την αρωματίζουμε.
Ζάχαρη αρωματισμένη με πορτοκάλι
Η πρώτη ιδέα είναι ζάχαρη αρωματισμένη με πορτοκάλι. Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με ξύσμα πορτοκαλιού και την κλείνουμε σφιχτά στο βαζάκι. Το ξύσμα πορτοκαλιού θα βγάλει τα έλαιά του, τα οποία θα απορροφηθούν από τη ζάχαρη.
Έτσι, “φυλακίζουμε” με φυσικό τρόπο το άρωμα του πορτοκαλιού και όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσουμε τη ζάχαρη, έχουμε ένα φρέσκο αρωματικό αποτέλεσμα! Μπορείτε αντί για πορτοκάλι να χρησιμοποιήσετε μανταρίνι ή ένα άλλο εσπεριδοειδές της αρεσκείας σας.
Σας έχουμε ετοιμάσει και δυο άλλε ιδέες.
Πώς να αρωματίσουμε τη ζάχαρη με βανίλια
Πώς να αρωματίσουμε τη ζάχαρη με αποξηραμένη λεβάντα
Μείνετε συντονισμένοι 🙂