Πως φτιάχνουμε το frosting για cupcake (συνταγή)
12 Σεπτεμβρίου 2015
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξουμε cupcakes. Σας εχώ δώσει άλλωστε δυο φορές τη συνταγή (εδώ και εδώ).
Πολλές φορές με ρωτάτε όμως, τι κάνω και η κρέμα τους (frosting) είναι αφράτη και αεράτη. Ένα από τα μεγαλύτερη λάθη που μπορείς να κάνεις στο cupcake είναι να καταλαβαίνεις την ζάχαρη στη βουτυρόκρεμα. Το μυστικό είναι ένα: Καλό, πολύ καλό όμως, χτύπημα! Να και η συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. βανίλια
- 5 κ.σ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το χτυπάμε πολύ καλά με το αλάτι . Χρησιμοποιούμε ζάχαρη άχνη, όχι κανονική αλλά και αυτήν την κοσκινίζουμε μια και δυο φορές για να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και την βανίλια μέσα στο βούτυρο ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Προσοχή, δεν ρίχνουμε όλη τη ζάχαρη μαζί αλλά σταδιακά, για να μην μας σβολιάσει το μίγμα. Αφότου ρίξουμε όλη τη ζάχαρη συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Το μίγμα μας είναι έτοιμο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αμέσως!
Tip 1: Μην βάζετε την βουτυρόκρεμα στο ψυγείο γιατί θα σφίξει και μετά δεν θα μπορείτε να την μεταχειριστείτε για σχέδια κτλ κτλ. Αν η βουτυρόκρεμα είναι πολύ μαλακή προσθέστε λίγο ακόμα ζάχαρη. 
Τip 2: Αν θέλετε ένα πιο υγιεινό cupcake με λιγότερες θερμίδες, αντικαταστήστε τη βουτυρόκρεμα με κρέμα τυριού ή γλάσο!
Σας φιλώ,
poli oraio thanks !