Πως να φτιάξουμε σάλτσα λευκής και μαύρης σοκολάτας (συνταγή!)

Μια από τις βασικότερες συνταγές της ζαχαροπλαστικής τέχνης είναι η σάλτσα σοκολάτας (γκανάζ).  Αν την φτιάξετε μια φορά, αποκλείεται να ξαναχρησιμοποιήσετε στις συνταγές σας σκέτη λιωμένη σοκολάτα! Εκτός από την γκανάζ, σας προτείνουμε και μια παραλλαγή: σάλτσα λευκής σοκολάτας, με άρωμα δυόσμου! Οι συνταγές προέρχονται από το βιβλίο “Μαγειρείο των Αισθήσεων” με την υπογραφή του γαστρονόμου Παναγιώτη Κουκοβίτη.

Σάλτσα Σοκολάτας

Ingredients

  • 180 γρ. κουβερτούρα
  • 2 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κρυσταλλική βανίλια (βανιλίνη)

Instructions

  • Σε ένα κατσαρολάκι (γαλατιέρα) βάζουμε την κρέμα, το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, το κονιάκ, τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει λεία η σάλτσα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρείται για μια μέρα εκτός ψυγείου. Αν μπει στο ψυγείο, χάνει τη γυαλάδα της και σταδιακά σφίγγει.
Course: Dessert
Keyword: Κρέμες, Σάλτσα Σοκολάτας, Σοκολάτα

Σάλτσα Λευκής Σοκολάτας

Ingredients

  • 140 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 60 ml γάλα πλήρες
  • 5 φυλλαράκια δυόσμο
  • 120 γρ. λευκή σοκολάτα

Instructions

  • Σε ένα κατσαρολάκι (γαλατιέρα) ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, το δυόσμο και ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μη βράσει.
  • Σπάζουμε τη λευκή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια σε ένα μεγάλο μπολ και το περιχύνουμε με το ζεστό περιεχόμενο της γαλατιέρας.
  • Ανακατεύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει, τη σουρώνουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες, σκεπασμένη με μεμβράνη.

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert
Keyword: Κρέμες, Σάλτσα Σοκολάτας, Σοκολάτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close