Πως να κάνετε μπισκότα σοκολάτας σαν επαγγελματίας!

Τα μπισκότα σοκολάτας που φτιάχνω για τις παραγγελίες μου είναι τα αγαπημένα μου. Όλοι με ρωτούν πως τα καταφέρνω και γίνονται πιο νόστιμα από του εμπορίου. Δεν είναι δύσκολο απλά έχει μερικά μικρά μυστικά στη συνταγή. Ώρα να τα μάθετε όλα!H βασική συνταγή για τα μπισκότα σοκολάτας περιλαμβάνει -εκτός από σοκολάτα- άλλα 6 υλικά:

  1. Βούτυρο
  2. Ζάχαρη
  3. Αυγά
  4. Βανίλια
  5. Αλεύρι
  6. Baking powder

Με αυτά τα βασικά υλικά μπορείς να κάνεις δεκάδες παραλλαγές μπισκότων, αρκεί να έχεις φαντασία και όρεξη να αυτοσχεδιάσεις!

Η συνταγή για μπισκότα σοκολάτας που σας δείχνω είναι πάρα πολύ γρήγορη και έχει ένα ακόμα καλό: Λιώνεις το βούτυρο και το βάζεις από την αρχή αρχή στο μίγμα. Δεν χρειάζεται να βγάλεις το βούτυρο από το ψυγείο και να περιμένεις μισή ώρα μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπισκότα Σοκολάτας

Ingredients

  • 1 φλ. βούτυρο ανάλατο
  • 3 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • 2 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • Σοκολάτα κουβερτούρα (δάκρυα)

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Στρώνουμε το ταψί μας με  λαδόκολλα. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα μπισκότα. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το λιώνουμε.
  • Αναμιγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα για να αναμιχθούν τα υλικά.
  • Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder. Ρίχνουμε και μια πρέζα αλάτι. Το αλάτι δεν το προσθέτουμε για να γίνουν…αλμυρά τα μπισκότα αλλά για να ενδυναμωθούν όλες οι υπόλοιπες γεύσεις, γιατί έχει την ιδιότητα να τονίζει γευστικά κάθε συστατικό.
  • Ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι και το baking powder στο μίγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Τώρα ξεκινάμε να ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Εδώ είναι το μυστικό της επιτυχίας. Πρέπει να κοπιάσουμε για να κάνουμε ένα μίγμα σωστό, δηλαδή ένα μίγμα στο οποίο δεν ξεχωρίζει κανένα υλικό και είναι όλα ομοιόμορφα ενσωματωμένα. Ανακατεύουμε όσο χρειαστεί για να το πετύχουμε, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ξύλινη ή σιλικόνης.
  • Προσθέτουμε τα δάκρυα κουβερτούρας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η ζύμη να μοιάζει με αυτή την παραπάνω δεξιά φωτογραφίας.
    Sos: Δεν πλάθουμε αμέσως τα μπισκότα. Βάζουμε πρώτα τη ζύμη για 5 λεπτά στο ψυγείο, για να “σταθεί”! 
  • Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπισκότα μας, σε ό,τι μέγεθος και σχήμα θέλουμε και τα απλώνουμε στη λαδόκολλα.
    Tip: Τα πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο θαλασσινό αλάτι.
  • Τα βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι η επιφάνεια του κάθε μπισκότου να ραγίσει και να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα!

Notes

Μπορείτε να ετοιμάσετε μια μεγάλη ποσότητα ζύμης, να την βάλετε στη κατάψυξη και να ψήνετε μπισκότα όποτε θέλετε. Έτσι θα έχετε ολόφρεσκα, ζεστά μπισκότα σοκολάτας για πρωινό ή με τον απογευματινό καφέ σας, ή κάθε φορά που έρχονται παιδιά στο σπίτι 🙂  Καλή απόλαυση! 
Φωτογραφίες: http://iamafoodblog.com/how-to-make-basic-great-chocolate-chip-cookies/
 
Course: Dessert
Keyword: Μπισκότα, Σοκολάτα

#Enjoy and follow Meli Soula 

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close