,

Πλιγούρι με τσιροσαλάτα (συνταγή)

Ο Ιερεμίας Αμβροσιάδης ετοιμάζει για το σαρακοστιανό τραπέζι μια πεντανόστιμη συνταγή. Πλιγούρι με παραδοσιακή τσιροσαλάτα!

 

ΥΛΙΚΑ

Για το πλιγούρι:

300 γρ. πλιγούρι

650 γρ. νερό

Φλούδες λεμονιού

Κρόκο Κοζάνης
ZAK_031

Για την τσιροσαλάτα:

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 ντομάτες κομμένες σε κύβους

1 πιπεριά Φλωρίνης

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι βασιλικό

1 φιλέτο τσίρου ψιλοκομμένο

Κρίταμα

1 λεμόνι ή lime (ξύσμα και χυμό)

Ξύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

 

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι με το νερό, τις φλούδες λεμονιού και τον κρόκο Κοζάνης. Σκεπάζουμε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και περιμένουμε μέχρι το πλιγούρι να ρουφήξει το νεράκι. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την τσιροσαλάτα. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.

ZAK_028

ZAK_089

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZAK_102ZAK_095Τα ρίχνουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι,ελαιόλαδο, λίγο ξύδι και λεμόνι ( ή αν προτιμάτε lime για περισσότερο άρωμα). Προσθέτουμε κρίταμα τουρσί. Η γεύση τους ταιριάζει πολύ με τον τσίρο και τα δροσερά λαχανικά και θα κάνει την διαφορά σε αυτή την τσιροσαλάτα!

Ψιλοκόβουμε και το φιλέτο του τσίρου και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το πιάτο μας.

Μπορείτε να βγάλετε αυτό το πιάτο ατομικά, σε μικρές μερίδες ή σε ένα μεγάλο πιάτο στη μέση του τραπεζιού ως ορεκτικό. Οι έντονες γεύσεις του δένουν πολύ καλά με ένα ουζάκι ή παραδοσιακό τσίπουρο.

ZAK_104

ZAK_103

Απολαύστε υπεύθυνα και καλή σας όρεξη 🙂

 

ZAK_106

 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of