Οι πένες με κρέμα γάλακτος και βότκα είναι μια από τις πιο κλασσικές συνταγές ζυμαρικών. Στη στήλη, guest blogging, o Αλέξανδρος Πεταλίδης μας μαθαίνει την πιο απλή εκδοχή αυτής της συνταγής. Βuon appetito!
Διαβάστε τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Πεταλίδη στο melisoula.gr, εδώ
Σας φιλώ,
MeliSoula
Πένες αλά βότκα
από τον Αλέξανδρο Πεταλίδη
Ingredients
- 500 γρ. πένες
- 4 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 300 γρ. μπέικον
- 250 γρ. σάλτσα τομάτας
- 220 ml κρέμα γάλακτος
- 4 σφηνάκια βότκα
- 150 γρ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ετοιμάζουμε τις πέννες.
- Παράλληλα σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά, σοτάρουμε τον πελτέ, το κρεμμύδι και το σκόρδο (ψιλοκομμένα).
- Προσθέτουμε και το μπέικον, αφού το κόψουμε σε μικρά κομματάκια να γίνει τραγανό.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη σάλτσα τομάτας.
- Συμπληρώνουμε με το αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση.
- Αφού πιει τα υγρά της και δέσει, την σβήνουμε με την βότκα (αφήνουμε την κατσαρόλα ανοικτή για να φύγουν οι αναθυμιάσεις του αλκοόλ).
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες και ανακατεύουμε.
- Έπειτα από 2 λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο και σερβίρουμε.
Notes
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr