Τώρα που χειμώνιασε και ήρθε η ώρα να μπούμε σε πρόγραμμα, σας έχω μια συνταγή για εύκολο και θρεπτικό σνακ για πρωινό! Χειροποίητες μπάρες δημητριακών!
Μια φορά την εβδομάδα, επιλέγω τα υλικά που λαχταράω μαζί με βρώμη, μέλι και δημητριακά, τα ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπολ και ψήνω ένα γεμάτο-γεμάτο ταψί! Δεν φαντάζεστε πως μοσχοβολάει όλο το σπίτι την ώρα που οι μπάρες μου ψήνονται στο φούρνο…Αν προλάβω και δεν τις καταβροχθίσουν οι άντρες του σπιτιού, τις αφήνω να κρυώσουν, τις κόβω σε μακρόστενα κομμάτια και τις τυλίγω με σελοφάν. Μια μπάρα κάθε μερα μέσα στη τσάντα μου είναι η καλύτερη λύση για τις πρωινές λιγούρες! Φτιάξτε τις και σεις!
Χειροποίητες μπάρες δημητριακών
Ingredients
- 100 γρ. μέλι
- 80 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 30 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. φουντούκια
- 60 γρ. σπόρους (ανάμεικτος)
- 60 γρ. σταφίδες (μαύρες, λευκές ή ανάμεικτες)
- 2-3 αποξηραμένα σύκα
- 100 γρ. δημητριακά της αρεσκείας σας
- 80 γρ. βρώμη
Instructions
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μέλι μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε, τα φουντούκια, τις σταφίδες, τους σπόρους, τη βρώμη και τα δημητριακά. Προσθέτουμε και το μίγμα του μελιού με τη ζάχαρη και το βούτυρο που ζεστάναμε στο κατσαρολάκι, στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώσπου να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
- Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι το πατάμε να απλωθεί ομοιόμορφα και να είναι συμπιεσμένο (να μην έχει κενά).
- Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τις μπάρες σε κομμάτια μακρόστενα των 80 γραμμαρίων.
Notes
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr