Νηστίσιμα Cupcakes, σαν μια διαφορετική μηλόπιτα σε μίνι εκδοχή, σαν carrot cake χωρίς τα πολλά πολλά, μια συνταγή που γίνεται σχετικά γρήγορα και αρκετά εύκολα, και το μόνο που θα σε «δυσκολέψει» είναι… να μαζέψεις μπροστά σου όλα τα υλικά. Το μόνο που έχεις να κάνεις έπειτα είναι να τα συγκεντρώσεις όλα μαζί σε ένα μείγμα…
Τα σερβίρεις στις φίλες σου για το πρωινό σας κους κους, στο σύντροφό σου με τον καφέ σου το Σαββατοκύριακο, σαν σνακ στην τσάντα στη δουλειά για ένα γευστικό πρωινό (αντί για το βαρετό τοστ) και γενικά… είναι η τέλεια γευστική λύση για γλυκάκι εξπρές! Νηστίσιμα Cupcakes
Νηστίσιμα cupcakes με καρότο και μήλο
Ingredients
- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κ.γ. baking powder
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 κ.γ. κανέλα
- 120 γρ. μέλι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 240 ml αραβοσιτέλαιο
- 210 γρ. τριμμένο καρότο
- 1 φλ. τριμμένο μήλο
- 60 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
- 80 γρ. σταφίδες
Για το γλάσο:
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
- 3 – 4 κ.σ. νερό
- Λίγη βανίλια
Instructions
- Χτυπάμε στο μίξερ τα μέλι με τη ζάχαρη και το λάδι για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη κανέλα και συνεχίζουμε (με πιο χαμηλή ταχύτητα) το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
- Προσθέτουμε το καρότο, το μήλο, τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Μοιράζουμε τη ζύμη μας σε φορμάκια για cupcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 20-25 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη άχνη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια και ανακατεύουμε το γλάσο έως ότου γίνει λείο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό για να γίνει σαν ρευστή κρέμα.Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού!
#Enjoy and follow Meli Soula
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube:
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.