,

Μικρά πάστα φλωράκια με μαρμελάδα φράουλας

pastaflorakia-me-marmelada (3)ΥΛΙΚΑ

210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

70 γρ. σιμιγδάλι

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. αλάτι

130 γρ. βούτυρο

2 αυγά

2 βανίλιες

100 γρ. ζάχαρη

Για την γέμιση: 

1 βάζο μαρμελάδα φράουλα Big (Born In Greece) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν καλά. Ρίχνουμε μέσα και το αλάτι, προσθέτουμε σιγά – σιγά το ένα αυγό ελαφριά χτυπημένο. Ρίχνουμε κι άλλον ένα κρόκο. (Το ασπράδι του δεύτερου αυγού θα το χρησιμοποιήσουμε για άλειμμα της ζύμης στο τέλος).  Ρίχνουμε και τις 2 βανίλιες στο μίξερ και χτυπάμε για πολύ λίγο ακόμα.Πάστα φλώρα με φράουλα (cover)

Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, το σιμιγδάλι , το μπέικιν και ανακατεύουμε στην αρχή με μία κουτάλα και μετά λίγο με τα χέρια δημιουργώντας ένα όμορφο ζυμάρι.

Αλευροβουτυρώνουμε ατομικά στρόγγυλα φορμάκια (ή εναλλακτικά μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ.)

Αφήνουμε στην άκρη 100 γρ. από το ζυμάρι μας. Το υπόλοιπο το στρώνουμε στα φορμάκια με τα χέρια δημιουργώντας και ένα τοίχωμα γύρω γύρω ύψους  1,5εκ.

Τα
Πάστα φλώρα με φράουλα (4) 100 γρ. που κρατήσαμε τα βάζουμε σε μια μεμβράνη δημιουργώντας ένα μπαστουνάκι διαμέτρου 1-1,5 εκ και το βάζουμε στο ψυγείο μαζί με τα φορμάκια στα οποία έχουμε στρώσει τη ζύμη και αφήνουμε να παγώσουν καλά για τουλάχιστον 1 ώρα.

Όταν παγώσουν απλώνουμε τη μαρμελάδα στον πάτο της ζύμης σε όλη την επιφάνεια.

Τip: Εγώ χρησιμοποίησα μαρμελάδα φράουλα με λευκή σοκολάτα, από την σειρά της Born in Greece που μου αρέσει πολύ! Αν δεν σας αρέσει η φράουλα, μπορείτε να διαλέξετε την μαρμελάδα της αρεσκείας σας. 

Πάστα φλώρα με φράουλαΠαίρνουμε τα 100 γρ. ζύμη που είχαμε κάνει μπαστουνάκι και τα κόβουμε σε μικρά δισκάκια (φέτες) και τα τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.

Χρησιμοποιούμε το ασπράδι που είχαμε κρατήσει και με ένα πινέλο αλείφουμε το κάθε δισκάκι (φέτες) από πάνω και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα.

Ψήνουμε σε ψηλή θέση για να ψηθούν καλά και να είναι τραγανά και από κάτω.

Αφού ψηθούν, αφήνουμε να κρυώσουν καλά γιατί όταν τα βγάλουμε από το φούρνο η μαρμελάδα θα είναι λίγο ρευστή. Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη λευκή σοκολάτα αν θέλουμε!

Πάστα φλώρα με φράουλα (3)

Σας φιλώ, 

MeliSoula

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of