Μακαρονάδα του… εργένη

Νέα σεζόν, νέοι στόχοι, λένε! Για αυτό κι εμείς βάλαμε στην κουζίνα δύο εργένηδες για να μάθουμε πώς φτιάχνουν την πιο νόστιμη συνταγή…

Κι αν προτιμάς να δεις το video ορίστε εδώ!

Υλικά:

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 4-5. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 130 γρ. κρασί, κόκκινο
  • 900 γρ. τομάτες, ολόκληρες από κονσέρβα
  • 100 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 5 γρ. κανέλα 
  • 2 γρ. ρίγανη
  • αλάτι
  • ζάχαρη, αν χρειάζεται

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να «πιει» όλα του τα υγρά.

Προσθέτουμε τότε την τομάτα, τον ζωμό, την κανέλα και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 45΄. Προσθέτουμε τη ρίγανη και μαγειρεύουμε ακόμη 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και την κανέλα, δοκιμάζουμε για αλάτι και ζάχαρη. Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.

Δες όλες τις συνταγές και τις πληροφορίες για ζυμαρικά εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close