, ,

Λευκά γλυκά για γάμους και βαφτίσια: Πως να φτιάξετε πάβλοβα!

Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω σαν αυτά τα απίστευτα food blogs του εξωτερικού, που παρακολουθώ φανατικά και παίρνω ιδέες για τις συνταγές μου! Ένα από αυτά, το I am a Food Blog, ανέβασε πριν λίγες μέρες μια φανταστική συνταγή για μίνι πάβλοβα με διάφορα φρούτα.

suntagi-pavlova

 

Η πάβλοβα είναι ένα γλυκό άκρως καλοκαιρινό. Η μίνι εκδοχή της ταιριάζει πολύ σε γάμους, επειδή μιλάμε για ένα λευκό γλυκό. Φτιάχνεται μόνο με αυγά-ζάχαρη και λίγο αλευράκι. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο γλυκό όσο φαίνεται. Το μυστικό της επιτυχίας στη πάβλοβα είναι να γίνει σωστά η μαρέγκα. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Με την σωστή τεχνική και το σωστό ψήσιμο θα έχετε ένα γλυκό…μούρλια!

Ελάτε να δούμε μαζί στη συνταγή!

 

Με αγάπη, 

ΜeliSoula

———————————————————————————————————————————–

 

ΥΛΙΚΑ (για 30 μικρές πάβλοβα)

2 ασπράδια από μεγάλα αυγά

1/4 φλ. ζάχαρη

1 κ.γ. καλαμποκάλευρο

Σαντιγί

Αλάτι

Φράουλες και διάφορα άλλα φρούτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία. Ρίχνουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τα αναδεύουμε καλά με το αλάτι, μέχρι να γίνει σφιχτή η μαρέγκα και να αρχίσουν να γίνονται διάφορες κορυφές…syntagi-pavlova-2

 

Προσθέτουμε τότε την ζάχαρη, ανακατεύοντας σιγά σιγά (βάζουμε την χαμηλή σκάλα στο μίξερ). Ανακατεύουμε και πάλι μέχρι το μίγμα να γίνει σφιχτό και γυαλιστερό.

Πασπαλίζουμε από πάνω με αλεύρι και στη συνέχεια “διπλώνουμε” απαλά
syntagi-pavlova-80x80το μίγμα μέχρι να απορροφηθεί και το αλεύρι. Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη για ψήσιμο!

Απλώνουμε στο ταψί μας ένα φύλλο ψησίματος. Χρησιμοποιώντας ένα βαθύ κουτάλι ή ακόμα καλύτερα το scoop του παγωτού, φτιάχνουμε μικρές μαρέγκες και τις απλώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 150 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις μαρέγκες για άλλα 20 λεπτά μέσα στο φούρνο. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν πλήρως. Στη συνέχεια τις σερβίρουμε με σαντιγί και διάφορα φρούτα της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα. 

syntagi-pavlova-3

Αν βάλετε την μια πάβλοβα πάνω στην άλλη, σαν σάντουιτς δηλαδή,  με κρέμα ενδιάμεσα, θα έχετε ένα άλλο πολύ ωραίο γλυκό…το μακαρόν! Δείτε το αφιέρωμα που είχαμε κάνει στο μακαρόν σε προηγούμενο άρθρο:

makaron

Μacaron: H νέα λέξη της μόδας για γάμους και βαφτίσια

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of