Λαδόψωμο … σαν με γεύση απ’ τα παλιά !!
Κάθε φορά που ακούμε μια λέξη, το μυαλό δημιουργεί μια εικόνα.
Σίγουρα στο άκουσμα της λέξης «λαδόψωμο» οι περισσότεροι σκέφτονται μια φέτα φρέσκο ψωμί, ραντισμένο με λάδι, αλάτι και ίσως λίγη ρίγανη. Ελληνικότατο και παραδοσιακότατο!
Αγαπημένη συνήθεια και χορταστικό πολύ.
Πρόκειται για ένα ψωμάκι, μικρό και στρογγυλό ή μακρόστενο, που είναι θωρακισμένο με λάδι. Την γεύση εμπλουτίζουν το αλάτι, η ρίγανη ή ό,τι καρύκευμα είναι στις γεύσεις του καθενός.

Λαδόψωμο
Η συνταγή αυτή μας δίνει περίπου 3-4 ψωμιά των 500 gr
Ingredients
- 500 γρ. αλεύρι τ. 70% δυνατό
- 750 γρ. κίτρινο αλεύρι
- 60 γρ. μαγιά νωπή
- 30 γρ. αλάτι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 ½ lt περίπου χλιαρό νερό
- Σιμιγδάλι χοντρό για το πασπαλίσμα
Instructions
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ μας, ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα για 3 λεπτά και κατόπιν στην γρήγορη για 1 λεπτό.
- Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο κ αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Στην συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια των 550 gr περίπου, στρογγυλεύουμε το σχήμα ζυμώνοντας σε ισομεγέθη μπαλάκια.
- Τοποθετούμε την ζύμη μας σε ταψάκια μικρού μεγέθους τα οποία έχουμε λαδώσει με αρκετή ποσότητα ελαιόλαδου, και στην συνέχεια ανοίγουμε καλά την ζύμη ώστε να καλύψει το εύρος του ταψιού.
- Τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι πασπαλίζουμε με χοντρό σιμιγδάλι αφήνουμε μα φουσκώσει η ζύμη κ όταν καλύψει τα 2/3 του ταψιού φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Notes
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που μας φιλοξένησε στο οικογενειακό αρτοποιείο που βρίσκεται Σολωμού 1 στην Πτολεμαΐδα και μαζί φτιάξαμε αυτό το πεντανόστιμο και εύκολο λαδόψωμο.
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr