Λαγάνες | Η πιο εύκολη συνταγή, χωρίς ζύμωμα!

Η Ελπίδα Χαραλαμπίδου από το Elpida’s Little Corner ενόψει της Καθαράς Δευτέρας ετοιμάζει τις λαγάνες της! Φέτος κάντε τη διαφορά και φτιάξετε κι εσείς σπιτική λαγάνα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Φτιάχνουμε λαγάνες για την Καθαρά Δευτέρα!

Servings 2 λαγάνες
Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

  • 980 gr αλεύρι σκληρό
  • 13 gr μαγιά ξερή
  • 15 gr αλάτι
  • 115 gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 gr ταχίνι
  • 60 ml καλαμποκέλαιο
  • 650 ml νερό χλιαρό

Για να ψεκάσουμε τις λαγάνες

  • 100 gr νερό
  • 10 gr ζάχαρη

Instructions

  • Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιά, τη ζάχαρη, το ταχίνι και το νερό χλιαρό. Προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστό το νερό και κάψει την μαγιά.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Έπειτα προσθέτου το καλαμποκέλαιο, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.
  • Μόλις ενωθούν καλά όλα τα υλικά, αδειάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ & σκεπάζουμε για να διπλασιαστεί (1 με 2 ώρες)
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ και με ένα ίσιο μαχαίρι κόβουμε σε 2 ίσα κομμάτια τη ζύμη και απλώνουμε το κάθε κομμάτι πάνω σε μία λαδόκολλα ή σε λαδωμένη επιφάνεια.
  • Ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη και λίγο αλευριού σε λαγάνες τόσο μεγάλες ώστε να χωράνε σε 2 ταψιά φούρνου.
  • Μεταφέρουμε τις λαγάνες μας σε 2 ταψιά με λαδόκολλα ανοίγοντας τες λίγο πάνω στο ταψί για να κρατήσουν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο.
  • Σκεπάζω τις λαγάνες και αφήνω μισή ώρα να φουσκώσουν. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζω κάτω – κάτω ένα μπολ με νερό.
  • Κάνω δαχτυλιές στις λαγάνες ψεκάζω με ζαχαρόνερο ή νερό με μέλι και ρίχνω σουσάμι.
  • Ψήνω 20-25  λεπτά περίπου και ελέγχω, πάντα ανάλογα τον φούρνο
    ***Ψεκάζω 1-2 φορές τα πρώτα 10 λεπτά για πιο τραγανές λαγάνες.
    Βγάζω το μπολ με το νερό από το φούρνο και ψήνω άλλα 15 λεπτά.
Course: Ψωμιά & Ζύμες
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Νηστίσιμα, Οικονομικά, Ψωμιά

#Enjoy!

Εναλλακτικά μπορείτε να τις κάνετε γεμιστές:

1η Γέμιση με ελιές λιαστές ντομάτες και ρίγανη!

Ανοίγετε την ζύμη με τα χέρια, απλώνετε την γέμιση και κάνετε ρολό.

Πατάτε την λαγάνα και αφήνετε να φουσκώσει.

2η γέμιση με χαλβά-φιστίκια-κακάο-πρέζα κανέλα:

απλά τα απλώνετε, όπως στην προηγούμενη!

Λαγάνες

Και 3η γέμιση: φιστίκια-μαύρη ζάχαρη-κακάο-κανέλα και λίγο καλαμποκέλαιο:

Ίδια διαδικασία όπως και οι προηγούμενες.

Λαγάνες

Παίξτε στην κουζίνα με τις γεύσεις που σας αρέσουν! Για πεντανόστιμες λαγάνες και του χρόνου με υγεία!

Καλή απόλαυση!

*Δες και το τραπέζι για την Καθαρά Δευτέρα εδώ!

#Enjoy and follow Meli Soula 

Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.

Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close