Από τότε που αποφασίσαμε να βάλουμε στο MeliSoula Pastry Blog και αλμυρές συνταγές, έχουμε επιστρατεύσει όλους τους φίλους μας σεφ και μη! Βλέπετε, μπορεί στη ζαχαροπλαστική να είμαι επαγγελματίας, για τα αλμυρά πιάτα όμως δηλώνω…επαγγελματίας γευσιγνώστης! Μου αρέσει να δοκιμάζω αλλά όταν μπω στη κουζίνα προτιμώ την σπάτουλα από την κουτάλα 🙂
Ευτυχώς στην ελληνική μαγειρική σκηνή υπάρχουν δεκάδες Έλληνες σεφ, πολλοί ταλαντούχοι. Που μπορεί να μην έχουν εμφανιστεί στη τηλεόραση και να μην είναι διάσημοι στο ευρύ κοινό, κρύβονται όμως πίσω από τις κουζίνες στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας και είναι υπεύθυνοι για γαστρονομικές εμπειρίες που κοστίζουν… πολλά ευρώ! Ένας από αυτούς, ο Γιάννης Ξενικάκης, μας έκανε την τιμή να μας δώσει μια συνταγή, με άρωμα Κρήτης.
Σας φιλώ,
MeliSoula
Κρητικά μακαρόνια σκιουφιχτά με απάκι, γραβιέρα Κρήτης, στάκα και φρέσκο βασιλικό
Ingredients
- 500 γρ. σκιουφιχτά
- 250 γρ. απάκι χοιρινό
- 120 γρ. γραβιέρα Κρήτης
- 80 γρ. ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 60 γρ. φύλλα βασιλικού
- 90 ml λευκό κρασί
- 50 γρ. στακοβούτυρο
Instructions
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το απάκι.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το απάκι μέχρι να ιδρώσουν σε μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα σκιουφιχτα και το μισό βασιλικό.
- Συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Έπειτα σβήνουμε με το λευκό κρασί μέχρι να εξατμιστεί.
- Περιχύνουμε με το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει για 8-10 λεπτά.
- Όταν τα σκιουφιχτά έχουν βράσει ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο απάκι, το βασιλικό και την στάκα.
- Τελειώνουμε το πιάτο με την τριμμένη γραβιέρα.
Notes
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr