Kάνετε δίαιτα και έχετε αποφασίσετε να καταναλώνετε από δω και πέρα μόνο καστανή ή μαύρη ζάχαρη; Ελάτε πρώτα να καταρρίψουμε ένα μύθο σχετικά με τη λευκή ζάχαρη…
Η ζάχαρη στην Ελλάδα παράγεται από τα ζαχαρότευτλα, φυτά που μοιάζουν με παντζάρια και έχουν γλυκές ρίζες. Τα παντζάρια πηγαίνουν στο εργοστάσιο, συμπιέζονται, βγάζουν το χυμό τους. Ο χυμός βράζεται, πήζει και δημιουργεί κρυστάλλους με μια καστανή, παχύρρευστη ουσία, τη μελάσα. Για να παραχθεί η λευκή ζάχαρη αφαιρείται η μελάσα με πλύση, επανακρυσταλλοποίηση και φυγοκέντριση. Ουσιαστικά η διαφορά μεταξύ της καστανής, της μαύρης και της λευκής ζάχαρης είναι η διαφορετική περιεκτικότητα σε μελάσα. Αυτό όμως την κάνει πιο υγιεινή;
1. Η λευκή ζάχαρη έχει λιγότερες θερμίδες από την καστανή και τη μαύρη;
ΟΧΙ
Η λευκή ζάχαρη δεν έχει διαφορά στις θερμίδες από την μαύρη και τη καστανή ζάχαρη
ΟΜΩΣ
Η λευκή ζάχαρη δεν έχει καθόλου θρεπτικά συστατικά γιατί πρόκειται για επεξεργαμένους μικροκρυστάλλους χωρίς μελάσα.
2. Η λευκή ζάχαρη έχει υποστεί επεξεργασία, άρα είναι λιγότερο υγιεινή από την καστανή και τη μαύρη;
ΟΧΙ
Η καστανή και η μαύρη ζάχαρη που κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι ουσιαστικά λευκή ζάχαρη μικροκρυστάλλων, στην οποία με χημική επεξεργασία προστίθεται μελάσα. Η μοναδική ζάχαρη που δεν έχει υποστεί επεξεργασία είναι αυτή που θα τη βρείτε ως Ακατέργαστη Ζάχαρη
***
Άρα, δεν έχει διαφορά ποια ζάχαρη θα προτιμήσετε, οι διαφορές μεταξύ τους είναι απειροελάχιστες! Αν κάνετε δίαιτα, ο μόνος τρόπος να κάνετε πιο υγιεινή διατροφή είναι να μειώσετε τη ζάχαρη!
Πηγή: diaitologia.gr
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube:
Άρα, δεν έχει διαφορά ποια ζάχαρη θα προτιμήσετε, οι διαφορές μεταξύ τους είναι απειροελάχιστες! Αν κάνετε δίαιτα, ο μόνος τρόπος να κάνετε πιο υγιεινή διατροφή είναι να μειώσετε τη ζάχαρη!