Τραγανό κανταΐφι αλμυρό με λιωμένη γραβιέρα και μέλι (συνταγή)

Ένα ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει στο πασχαλινό τραπέζι. Τραγανό κανταΐφι με πικάντικη γραβιέρα που λιώνει στο κέντρο του και μια γλυκόξινη νότα από πάνω με γραβιέρα και μέλι. Ο ορισμός του γαστρονομικού οργασμού!  Γίνεται πολύ γρήγορα και είναι πε-ντα-νο-στι-μο!

Μαγειρεύει ο Γιώργος Νηρέος και η MeliSoula

κανταιφι-με-τυρι-συνταγη (14)

Τραγανό κανταΐφι αλμυρό με λιωμένη γραβιέρα και μέλι

μαζί με τον Γιώργο Νηρέο

Ingredients

  • ½ κ. Κανταΐφι
  • 200 γρ. γραβιέρα Νάξου
  • 150 γρ. φυστίκια Αιγίνης
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή γλυκιά
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 λεμόνι
  • 7 κ.σ. βούτυρο

Instructions

  • Κόβουμε την γραβιέρα σε χοντρούτσικα παραλληλόγραμμα κομμάτια και τα περνάμε από ένα μπολάκι με γλυκιά ή καυτερή πάπρικα.
  • Χωρίζουμε στα δυο το κανταΐφι και απλώνουμε το καθένα σε μια μεγάλη πιατέλα.
  • Βάζουμε μέσα τη γραβιέρα, τυλίγουμε γύρω της το κανταΐφι και την τηγανίζουμε, σε ηλιέλαιο (δεν προτιμούμε ελαιόλαδο γιατί έχει πιο βαριά γεύση). Για την ακρίβεια την κάνουμε “μπάνιο” σε καυτό λάδι, ίσα ίσα πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Όταν είναι έτοιμο το χτυπάμε στο multi το μέλι μαζί με το λεμόνι και το περιχύνουμε έτσι όπως είναι ζεστό, με το κατεβάσουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε από πάνω με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε!
  • Τρώγεται ζεστό…Καλή όρεξη!

Notes

Μια συνταγή από το μενού του Ergon Agora
Παύλου Μελά 42, Θεσσαλονίκη
 
#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
 
Course: Side Dish
Keyword: Γραβιέρα, Κανταΐφι, Μέλι

Join the Conversation

  1. Άλκηστη Γαρυφαλίδου says:

    Φαίνεται τέλειο!!!!και πάρα πολύ πρωτότυπο με την καυτερή πάπρικα!!!θα το δοκιμάσω σήμερα κιόλας.Έχω μια ερώτηση ωστόσο… πρέπει να διαλέξουμε κάποιο συγκεκριμένο φυλλο καταιφι;;το ρωτάω γιατι κάποιες φορές που έχω δοκιμάσει αλμυρές συνταγές με καταίφι βγαίνει πάντα πάρα πάρα πολύ σκληρό και δεν ξέρω τι φταίει..το καταίφι ή εγώ;;έχω βρει αυτό το καταίφι από τη χρυσή ζύμη http://xrisizimi.gr/proionta/kataifi/ θεωρείτε οτι είναι κατάλληλο ή πρέπει να διαλέξω κάποιο διαφορετικό?ή μήπως υπάρχει καποιο τιπ να μην μου βγαίνει τόσο σκληρό???Αν μπορούσατε να με βοηθούσατε θα το εκτιμούσα και θα σας στείλω να δείτε τα αποτελέσματα της απόπειράς μου..χαχαχαα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close