Και όμως: Μπορείτε να συνδυάσετε τούρτες γενεθλιών με κρασί. Δείτε πως!

Πολλοί δυσκολεύονται να συνδυάσουν τα κέικ και τις τούρτες γενεθλίων με το κρασί.  Αυτός ο συνδυασμός δεν είναι κάτι που θα σκεφτόμασταν με τη μια αλλά πιστέψτε μας είναι ένα από τα πιο νόστιμα pairing…

Οι τούρτkrasi-cupcakesες γενεθλίων έρχονται σε όλα τα είδη των γεύσεων και υφών (σοκολάτα, καφές, βανίλια, φράουλα, καρύδα ή κρέμα γάλακτος), έτσι υπάρχουν πολλά περιθώρια για να διασκεδάσοουμε  παίζοντας με διαφορετικά κρασιά.

Ουσιαστικά, υπάρχει πραγματικά μόνο ένας «χρυσός κανόνας» όταν επιλέγουμε το κρασί που θα ταιριάξει με το κέικ μας.  Το κρασί θα πρέπει να είναι πιο γλυκό από το κέικ και θα πρέπει να ταιριάζει με την ένταση της γεύσης του γλυκού. Για παράδειγμα, ένα πλούσιο Port θα σκοτώσει μια λεπτή Pavlova. Παρακάτω, σας δίνουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους συνδυασμούς.

 

 

 

Λευκό κέικ βανίλιας

Ένα λευκό VDN από τη Γαλλία ή ένα Beaumes de Venise ή Rivesaltes ταιριάζει τέλεια με το κέικ βανίλιας. Γενικότερα, τα καθαρά, φωτεινά κρασιά με γεύσεις φρούτων και νότες λουλουδιών ισορροπούν εξαιρετικά με τις απλές γεύσεις της βανίλιας.

Κέικ σοκολάτας

Με τις τούρτες σοκολάτας ταιριάζουν τα κρασιά με υψηλή οξύτητα, που έχουν πλούσια υφή όπως και η σοκολάτα. Τέλειος συνδυασμός θα ήταν μια 5ετής παλαιωμένης Malmsey  Μαδέρα

Red Velvet κεικ

Το γνωστό red velvet κέικ θα ταιριάζει επίσης με ένα VDN από τη Γαλλία. Γενικότερα αυτό το πλούσιο σε υφή και γεύση, κέικ, θα ταίριαζε με κρασιά που έχουν πλούσια, μεθυστικά αρώματα και γεύσεις κόκκινων φρούτων.

Τούρτα με φράουλες

Οι τούρτες με φράουλα έχουν ελαφριά γεύση, γι΄αυτό ταιριάζουν με ένα κρασί πιο ελαφρύ, όπως μια ημίξηρη σαμπάνια ή ένα extra-dry Prosecco. Οι φυσαλίδες δημιουργούν μια ανανεωτική αίσθηση στον ουρανίσκο, που ταιριάζει με την γεύση της φράουλας.

Κέικ με αποξηραμένα φρούτα

Τα κέικ αυτά που έχουν συνήθως πολλά μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα χρειάζονται ιδανικά ένα Vinsanto, που έχει γεύσεις αποξηραμένων σύκων, ξηρών καρπών και γλυκών μπαχαρικών.

Pavlova (πάβλοβα)

Η ελαφριά και κρεμώδης Πάβλοβα ζητά ένα κρασί με ντελικάτη γεύση. Το Moscato d’Asti με την ελαφριά λάμψη του, μας έρχεται κατευθείαν στο μυαλό. Το κρασί αυτό έχει  ροδακινί, λουλουδάτες νότες που συνδυάζονται άψογα με την  μαλακή σαν ζαχαρωτό υφή που έχει η μαρέγκα στο κέντρο της.

Τούρτα παγωτό

Η τούρτα παγωτό χρειάζεται ένα γλυκό κρασί Sherry. Αν μάλιστα ρίξουμε λίγο από αυτό το κρασί πάνω από το παγωτό, θα έχουμε έναν θεϊκό συνδυασμό!

 

Πηγή: krasiagr.com 

 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of