σπανάκι
,

Εύκολο κέικ σπανάκι ή αλλιώς σπανακόπιτα χωρίς φύλλο! (video συνταγή )

Σήμερα θα κάνουμε μια πίτα δυναμωτική. Δηλαδή δεν είναι ακριβώς πίτα. Ούτε και ακριβώς δυναμωτική. Σας μπέρδεψα; Ας σας ξεμπερδέψω. Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε το κέικ του Ποπάυ. Τι εννοείτε σας μπέρδεψα περισσότερο. Μια στιγμή. Όλοι θυμόμαστε τον Ποπάυ, τον συμπαθητικό ναυτικό που κάθε φορά που χρειαζόταν λίγη δύναμη εμφάνιζε με τρόπο μαγικό μια κονσέρβα σπανάκι κι αμέσως, γινόταν ο δυνατότερος όλων. Άρα λοιπόν, κάνοντας την πίτα του, κάνουμε μια νόστιμη σπανακόπιτα.

Το σπανάκι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο και βιταμίνη C , αλλά είναι πλούσιο και σε αρκετά άλλα στοιχεία, ενώ, συμβάλει ιδιαίτερα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε τον Ποπάυ και τις δυνάμεις που του έδινε λίγο σπανάκι ακριβώς την στιγμή που το χρειαζόταν. Εμείς βέβαια δεν θα το χρησιμοποιήσουμε ωμό αλλά σαν γέμιση πίτα.

Κι αν μόλις σηκωθήκατε να πάρετε τον πλάστη σας για να ανοίξετε φύλλο, καλά θα κάνετε να γυρίσετε πίσω γιατί η πίτα αυτή δεν έχει φύλλο. Για την ακρίβεια είναι η πιο εύκολη πίτα που υπάρχει.

Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε αυτό το μικρό και δυναμωτικό αριστούργημα!

Υλικά για το σπανακοκέικ.

  • 250 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα φόρμας
  • 2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 4 ‏αυγά
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) ‏γιαούρτι στραγγιστό
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού ‏ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 350 γρ. (καθαρό βάρος) ‏σπανάκι, πλυμένο κομμένο σε κομμάτι
  • 2 ‏φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3/4 από μικρό ματσάκι ‏άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 3/4 από μικρό ματσάκι ‏μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ‏φέτα χοντροθρυμματισμένη
  • λίγο ‏αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

σπανάκι

Εκτέλεση

1. Πλένετε καλά το σπανάκι, το στραγγίζετε σε σουρωτήρι, το κόβετε και το «μαραίνετε» σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι , σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να «στεγνώσει» από τα υγρά του.

σπανακόπιτα

2. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον ‏άνηθο και τον ‏μαϊντανό, τα προσθέτουμε στο σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε.

3. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς.
4. Λαδώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την αλευρώνετε με αλεύρι φροντίζοντας να καλυφθεί καλά, την αναποδογυρίζετε και τη χτυπάτε για να πέσει το περίσσιο αλεύρι και την αφήνετε στην άκρη.

σπανακόπιτα

5. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, ρίχνετε και το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

6. Αδειάζετε το μείγμα στη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, χτυπάτε τη φόρμα πάνω στο πάγκο εργασίας σας να ομαλοποιηθεί το μείγμα και να απλωθεί ομοιόμορφα, και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1-1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει η επιφάνειά της ένα χρυσο-καφέ χρώμα.

#Enjoy and follow Meli Soula 

Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.

Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr

 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of