Κέικ για τη γιορτή του πατέρα
Κέικ για τη γιορτή του πατέρα.
Η γιορτή του πατέρα μπορεί να έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι μια εξίσου σημαντική Κυριακή μαζί με τη γιορτή της μητέρας. Στη χώρα μας, γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Γι’αυτό, αν θέλετε να ετοιμάσετε στον αγαπημένο σας μπαμπά κάτι διαφορετικό, τότε αυτή η συνταγή αποτελεί την καλύτερη επιλογή σας!
Κέικ για τη γιορτή του πατέρα
Ingredients
- 3 φλ. αλεύρι
- 2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 5 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό ολόκληρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. γάλα
- 2 ¼ κ.γ. βανιλίνη
- ¾ φλ. βούτυρο
Instructions
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° βαθμούς. Απλώστε σε τρεις στρόγγυλες φόρμες 15εκ. λαδόκολλα και βουτυρώστε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια αυγού, το αυγό, το γάλα και τη βανιλλίνη. Αφήστε το στην άκρη.
- Χτυπάμε στο μίξερ χρησιμοποιώντας το εξάρτημα φτερό, όλα τα υπόλοιπα στέρεα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό.Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια λεπτή υφή.
- Προσθέτουμε το υγρό μείγμα των αυγών με το γάλα στο μείγμα με τα στέρεα υλικά, σταδιακά σε 2 φάσεις, φροντίζοντας να ξύσετε τις πλευρές και τον πάτο του μπολ πριν και μετά από κάθε φάση, για να ανακατευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα το μείγμα.
- Μοιράστε το μείγμα στις τρεις φόρμες και ψήστε για περίπου 25-35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Προσοχή να μην το παραψήσετε. Ελέγξτε με ένα μαχαιράκι αν είναι έτοιμο, τρυπήστε το κέικ και αν το μαχαιράκι δεν έχει υγρασία, τότε είναι έτοιμο.
- Μόλις ψηθεί, αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν καλά για 20 λεπτά πριν τα ξεφορμάρουμε.
- Όταν είναι εντελώς κρύα μπορούμε να αρχίσουμε την διακόσμηση.Tip: Αν δεν το χρησιμοποιείτε αμέσως, τυλίγετε το κέικ σφιχτά και φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες, ψυγείο για έως και 5 ημέρες ή κατεψυγμένο για έως και 2 μήνες.
Για να συναρμολογήσετε το κέικ:
- Με ένα οδοντωτό μαχαίρι κόψτε το πάνω μέρος των στρωμάτων των κέικ για να τους δώσετε ομοιόμορφες, επίπεδες επιφάνειες.
- Σε μια ψηλή πιατέλα τοποθετείτε το πρώτο κέικ και το καλύπτετε με βουτυρόκρεμα με την βοήθεια μίας σπάτουλας.
- Τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο κέικ το οποίο επίσης καλύπτετε με βουτυρόκρεμα.
- Τέλος αφού τοποθετήσετε και το τρίτο κέικ πιέζετε να κολλήσουν καλά τα τρία επίπεδα και να βγει η παραπανίσια βουτυρόκρεμα από τα πλάγια.
- Κατόπιν καλύπτετε με βουτυρόκρεμα* την επιφάνεια αλλά και την περιφέρεια του κέικ.
- Πασπαλίζετε την επιφάνεια του κέικ με πολύχρωμη τρούφα. Όταν τελειώσουμε, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Το βγάζουμε μισή ώρα πριν το σερβίρουμε. Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο για τουλάχιστον τέσσερις μέρες.
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός. Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: