Εύκολη μανταρινόπιτα..(της τεμπέλας!)

Μανταρινόπιτα της τεμπέλας!
Ο Φεβρουάριος πλησιάζει στο τέλος του και τα μανταρίνια επίσης. Όσο προλαβαίνετε λοιπόν και μπορείτε να βρείτε ακόμα αυτό το καταπληκτικό φρούτο, τι πιο γευστικό από μια ζουμερή μανταρινόπιτα! Εύκολη συνταγή για ένα γλυκό που συνδυάζει την υγρασία του σιροπιαστού και την τραγανή επίγευση του φύλλου. Δοκιμάστε το!

Μανταρινόπιτα

Ingredients

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 4 αυγά
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 4 μανταρίνια ακέρωτα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 240 ml ηλιέλαιο

Για το σιρόπι:

  • 400 ml χυμό μανταρινιού
  • 240 ml νερό
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • Γαρύφαλλο

Instructions

  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ. Μόλις αφρατέψει  προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, τις  βανίλιες και χτυπάμε μέχρι να γίνουν έναν ωραίο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από τα μανταρίνια και ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα την άκρη και πάμε να ετοιμάσουμε τα φύλλα.
  • Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα, και τα βάζουμε στο ταψί, το μεγάλο του φούρνου, κάνοντάς τα πλισέ, τσαλακωμένα, κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Μόλις τα τοποθετήσουμε όλα, ρίχνουμε με προσοχή πάνω από τα φύλλα το μείγμα μας και φροντίζουμε να έχει πάει παντού, αν χρειαστεί, ανοίγουμε και κάποια σημεία να εισχωρήσει και λίγο στα ενδότερα.
  • Αφήνουμε να «τραβήξουν» τα φύλλα όσο περισσότερο μείγμα γίνεται, περίπου είκοσι λεπτά. Και ανάβουμε το φούρνο στους 180° πάνω και κάτω.
  • Όταν ο φούρνος έχει προθερμανθεί φουρνίζουμε. Ψήνουμε για περίπου μια ώρα και στη μισή ώρα καλύπτουμε µε αλουμινόχαρτο.
  • Ξεκινάμε να κάνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, τον χυμό, το νερό, το ξύσμα, τα γαρύφαλλα και λίγο αλατάκι να βράσουν και μετράμε 5 λεπτά ακριβώς, από τη στιγμή, που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
    Το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει.
  • Μόλις η μανταρινόπιτα είναι έτοιμη, ξεφουρνίζουμε και έτσι ζεστή, την περιχύνουμε με το σιρόπι, το οποίο, στο μεταξύ, έχει κρυώσει. Σταδιακά το σιρόπι θα απορροφηθεί και σε περίπου  δύο ώρες που θα έχει κρυώσει εντελώς, είναι έτοιμη  για σερβίρισμα.
    Καλή επιτυχία!!!

Video

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close