ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ

*Μαγειρεύει η Πίστη Κρυσταλλίδου, δημοτική σύμβουλος Εορδαίας.

ZAK_2929

ΥΛΙΚΑ

3 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα

3 φλιτζάνια του τσαγιού πορτοκαλάδα ΕΨΑ με ανθρακικό

10 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ

1 βανίλια Μαδαγασκάρης

Λικέρ πορτοκάλι ή μαστίχας

1 πορτοκάλι (ξύσμα)

EKTEΛΕΣΗ 

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα  2  ½ ποτήρια γάλα. Λίγο πριν τον βρασμό ανακατεύουμε στο μισό φλιτζάνι γάλα  5 κουταλιές  κορν φλαουρ.

Προσθέτουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ξύσμα βανίλιας.
My_New_Project_PROOFING_2
ZAK_3017ZAK_3027

 

 

Προαιρετικά γλυκαίνουμε την κρέμα κατά βούληση και γούστο είτε με ζάχαρη αχνή, μαύρη ζάχαρη, φρουκτόζη ή και μέλι.  Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει μειώνουμε το μάτι της κουζίνας.

 

 

 

 

Σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας στρώνουμε τα σαβαγιαρ καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του σκεύους . Εμείς με την Πίστη επιλέξαμε ένα ταψάκι και ποτήρια παγωτού που είχα ξεχασμένα στο ντουλάπι 🙂 Από πάνω στρώνουμε την κρέμα που μόλις φτιάξαμε.
My_New_Project_PROOFING_3

Στην συνέχεια προετοιμάζουμε την κρέμα πορτοκαλάδα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

My_New_Project_PROOFING_1

Αφού ετοιμάσουμε την κρέμα πορτοκαλάδα  νοτίζουμε τα υπόλοιπα σαβαριάρ με το λικέρ του έχουμε επιλέξει και τα στρώνουμε πάνω στην κρέμα από γάλα πιέζοντας τα λίγο. Τέλος  στρώνουμε την κρέμα πορτοκαλάδα και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει λίγο πριν το βάλουμε στο ψυγείο όπου και πρέπει να το διατηρήσουμε.

My_New_Project_PROOFING_4

 

Είναι ιδανικό γλυκάκι να κλείσει  ένα γεύμα ή δείπνο με «βαρύ» μενού, μιας και είναι δροσιστικό και χωνευτικό. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλες κρέμες με όποιο συνδυασμό μας αρέσει.

ZAK_3255

ZAK_3260

 Αν σας αρέσουν τα σαβαγιάρ, δείτε κι αυτό!

 Σάρλοτ με σαβαγιάρ, γιαούρτι και φρούτα του δάσους

sarlot-giaourti-frouta-dasoys-1

 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of