Είναι ιδανικό γλυκάκι να κλείσει ένα γεύμα ή δείπνο με «βαρύ» μενού, μιας και είναι δροσιστικό και χωνευτικό. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλες κρέμες με όποιο συνδυασμό μας αρέσει.
Αν σας αρέσουν τα σαβαγιάρ, δείτε κι αυτό!
Σάρλοτ με σαβαγιάρ, γιαούρτι και φρούτα του δάσους
Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και πορτοκαλάδα
*Μαγειρεύει η Πίστη Κρυσταλλίδου, δημοτική σύμβουλος Εορδαίας.
Ingredients
- 3 φλ. τσ. γάλα
- 3 φλ. τσ. πορτοκαλάδα ΕΨΑ με ανθρακικό
- 10 κ.σ. cornflour
- 1 βανίλια Μαδαγασκάρης
- Λικές πορτοκάλι ή μαστίχας
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα 2 ½ ποτήρια γάλα. Λίγο πριν τον βρασμό ανακατεύουμε στο μισό φλιτζάνι γάλα 5 κουταλιές κορν φλαουρ.
- Προσθέτουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ξύσμα βανίλιας.
- Προαιρετικά γλυκαίνουμε την κρέμα κατά βούληση και γούστο είτε με ζάχαρη αχνή, μαύρη ζάχαρη, φρουκτόζη ή και μέλι.
- Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει μειώνουμε το μάτι της κουζίνας.
- Σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας στρώνουμε τα σαβαγιαρ καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του σκεύους. Εμείς με την Πίστη επιλέξαμε ένα ταψάκι και ποτήρια παγωτού που είχα ξεχασμένα στο ντουλάπι 😊. Από πάνω στρώνουμε την κρέμα που μόλις φτιάξαμε.
- Στην συνέχεια προετοιμάζουμε την κρέμα πορτοκαλάδα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
- Αφού ετοιμάσουμε την κρέμα πορτοκαλάδα νοτίζουμε τα υπόλοιπα σαβαριάρ με το λικέρ του έχουμε επιλέξει και τα στρώνουμε πάνω στην κρέμα από γάλα πιέζοντας τα λίγο.
- Τέλος στρώνουμε την κρέμα πορτοκαλάδα και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει λίγο πριν το βάλουμε στο ψυγείο όπου και πρέπει να το διατηρήσουμε.
Notes
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr